top of page

У школі І-ІІІ ступенів №308 01.09.2018 відбулась святкова зустріч з нагоди Першого дзвоника 2018-2019 навчального року. 148 першокласників цього року прийшли до нас, а ми зустріли їх з радістю та найкращими побажаннями! Сподіваємось, цей день запам'ятається нашим малюкам на все життя!

Зі святом вас, шкільна родина,

Країно сонячних знань - 

Як завжди, для нас ти на світі єдина,

Прийми ж букет найкращих вітань. 

Тож хай наша школа

Живе й процвіта,

Хай слава про неї луна!

Бажаємо всім натхнення й добра

Вогонь знань нехай не згаса!

"Олімпійський тиждень" у школі відкрили під девізом: Швидше! Вище! Сильніше! Заходи були спрямовані на популяризацію Олімпійського руху, утвердження здорового способу життя. З 10 - 14.09.2018 діти брали активну участь у різних заходах. Вони змагалися у швидкості, спритності, кмітливості під час естафет. Демонстрували високий рівень спортивних знань та умінь. Не обійшлося і без змагань з міні-футболу. Тиждень у школі пройшов цікаво, корисно та ефективно!

12 вересня учні школи І-ІІІ ступенів №308 взяли участь у військово-патріотичному зборі "Курс молодого бійця" у військовій частині А2860 та стали переможцями у Військовому блоці "Комплексна силова вправа".

До Міжнародного дня пам'яті жертв фашизму учні 7-Б класу школи І-ІІІ ступенів №308 провели урок-пам'ять "Війна нікого не залишила у виграші...". Діти згадали загиблих, злодіяння нацистів, втрати України в Другій світовій. Підготували стіннівку, щоб інформацію про цю подію дізнались й інші учні школи. Хвилиною мовчання було висловлено наше "дякую" усім тим, хто так і не дожив до переможних криків та сліз радості. Вічна пам'ять... 

IMG-b74c582f22912fb5f92bd7c64d498ce3-V.j

29-30 вересня 2018 року в спортивному комплексі Київського національного торгівельно-економічного університету, за сприяння Департаменту освіти і науки, Департаменту молоді та спорту та ФСТ "Спартак", пройшла Київська міська спартакіада працівників освіти "Ігри столичних освітян". До складу команди Деснянського району було залучено 22 вчителі закладів загальної середньої освіти та тренери ДЮСШ. Змагання проводились з чотирьох видів спорту, а саме: волейболу, футзалу, настільного тенісу та шахів. 

В особистих змаганнях з настільного тенісу третє місце посіла вчитель нашої школи Мовчанюк Л.М. Також у складі команди волейболістів  брав участь ще один наш вчитель - Доля А.Ю. Вони вибороли друге місце.

30 вересня 2018 року 24 команди закладів освіти Деснянського району міста Києва взяли участь у районному етапі патріотичної гри-вишколу "Козак-квест 2018". Учні завзято виконували завдання по станціях: стріляли з автоматів, луків, плавали на човні, відбивали ритми на козацьких литаврах, відповідали на питання з історії, знайомилися з козацькими традиціями, вчилися орієнтуватися на місцевості, смакували козацький куліш. Всі учасники отримали чудову можливість провести активний день на природі, підвищити рівень своєї культурно-національної свідомості, поглибити знання з історії України та зануритись в атмосферу козацьких традицій.

02 жовтня 2018 року на площі біля Деснянської районної в місті Києві державної адміністрації відбувся вуличний Фестиваль ідей серед учнівської молоді та педагогічних працівників закладів освіти Деснянського району, приурочений до Дня працівників освіти. Учні   7-х класів прийняли участь у цьому заході.

4.10.2018 в школі пройшов Всеукраїнський урок доброти. На ньому діти обговорили важливі питання ставлення до тварин, піклування про них та відповідального поводження з ними. Всі фото тут... https://drive.google.com/drive/folders/1KxcPJVKtczX_NrqeJz68Ws-rDzM_jX9i?usp=sharing

З 25-річчям, рідна школо!

Ювілей школи - це не тільки свого роду історична віха, але й кордон, що дає можливість оцінити пройдений шлях, згадати добрим словом тих, хто присвятив своє життя, свій педагогічний талант рідній школі і, звичайно, накреслити план на майбутнє.

На виконання розпорядження Деснянської РДА "Про відзначення у Деснянському районі міста Києва Дня захисника України" було організовано та проведено заходи інформаційного, просвітницького та виховного характеру з нагоди Дня захисника України за участю учасників АТО.

Зустріч учнів 9-А класу з майором ОДБКР Гамарнік В.О., який нагороджений Президентом України за мужність "Ілловайськ"

На цьому тижні наша школа організувала збір продуктів для захисників нашої країни. Ці продукти стали нашими подарунками для бійців до 14 жовтня.  Продукти приносили діти з різних класів.  Це були і солодощі, і крупи, і консерви, також приносили одяг, хосп.товаари та навіть концервацію. Ми дякуємо волонтерам, які швидко відгукнулися та допомогли передати продукти на схід. Усі учні радіють, бо розуміють, який внесок вони зробили для того, щоб наші захисники почували себе комфортніше.

Протягом декількох тижнів учні школи 308  малювали, плели браслети-обереги і приносили солодощі та засоби гігієни, щоб все це від щирого серця передати тим, хто цього так потребує - нашим захисникам, що й досі перебувають в зоні АТО.

З глибокою повагою та вдячністю напередодні Дня захисника України наші вітання знайшли своїх адресатів.

Бажаємо сил та якнайшвидшого повернення до своїх домівок!

11 жовтня 2018 року лідери учнівського самоврядування закладів освіти Деснянського району міста Києва взяли участь у міському заході "Сила нескорених" в рамках проекту учнівської молоді міста Києва "З Україною в серці!" у приміщенні Київського палацу дітей та юнацтва.

Святкова фотовиставка та чудова творча програма наповнили цей передсвятковий день яскравими емоціями.

У цей же час у бібліотеці КПДЮ відбулась зустріч лідерів в рамках Міського проекту "М-18. Ми можемо більше"

Трагедія Бабиного Яру

Українська та світова спільнота у вересні 2018 року відзначає 77-му річницю початку подій у Бабиному Яру, що є символом трагедії Голокосту та нацистських злочинів на українській землі, жертвами яких стали мальйони людей. Бабин Яр став могилою десятків тисяч євреїв, українських патріотів, військовополонених, циган та ін.громадян. Тут попрощалися з життям приблизно від 70 тисяч до 200 тисяч осіб.

Учні 7-Б класу вшанували пам'ять загиблих в Бабиному Яру покладанням квітів та запалюванням свічок.

В рамках європейського тижня місцевої демократії: година інформування про особливості місцевої демократії в Україні

Екскурсія учнів нашої школи до Львова

25 жовтня на базі школи №238 пройшло засідання Батьківського клубу "Батьки - ІНФО" "Попередження жорсткого поводження підлітків". Представники нашої школи були присутні та брали активну участь у заході.

Учнівське самоврядування нашої школи стало активним учасником ІІІ Київського дитячо-юнацького форуму М18 "Ми можемо більше!". Форум відбувався за сприяння Київського міського голови В.Кличка в Київському Палаці дітей та юнацтва за підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини.

Захід до відзначення 74-ї річниці вигнання нацистів з України та 75-ї річниці вигнання нацистів із міста Києва. Урок-мужності "Не можна забувати", учні 7-Б класу.

Книжкова інсталяція в шкільній бібліотеці

Як парость виноградної лози плекайте мову! Чистіша від сльози вона хай буде!

Щороку 9 листопада, починаючи з 1997 року наша країна святкує День української писемності та мови. Традиційно цього дня наша школа взяла участь у написанні Всеукраїнського диктанту національної єдності, щоб перевірити свої знання.

Книжкова виставка в шкільній бібліотеці до Дня української мови та писемності

Педрада була повністю присвячена НУШ. Концепція, основні поняття і нові засади, а також перші кроки - це все було висвітлено. Вчителі поділилися своїми першими враженнями від роботи за новою системою освіти, своїм першим досвідом та провели майстер-класи.

З 12 по 16 листопада включно у школі проходив місячник Тиждень безпеки дорожнього руху. 16 листопада до школи завітав представник Департаменту патрульної поліції. По класам пройшли виховні години та Єдиний урок з безпеки дорожнього руху "Безпека на дорозі"

IMG-4622a992b216f50c4c7b05a9f44a038a-V.j

14 листопада учні нашої школи 7 А, Б класів відвідали виставку "Блокпост пам'яті"

Виставка "Блокпост пам'яті" - це авторський меморіальний проект волонтера, пошуковця, голови правління громадської організації "Міжнародна асоціація дослідників фортифікації "Цитадель" Павла Нетьосова. Фотограф - Ольга Суботінас. В експозиції представлені матеріали, що розповідають про події на Сході України, про загиблих українських військових, бійців добровольчих батальйонів, Національної гвардії України, підрозділів МВС та СБУ.

Експонати виставки вразили учнів, надали черговий привид замислитися над особистою відповідальністю кожного за долю України та приклад для наслідування.

IMG-8b95db5ba4d21033df1a9869873934ee-V.j

IX міжнародна природознавча гра "Геліантус" відбулася 15 листопада

Екскурсія 6 Б, В класів на приватну конеферму в смт Гостомель Київської області.

Діти вивчали особливості догляду за  тваринами, умови утримання, потім кожна дитина каталася верхи. А ще власноруч годували свійських кіз. А закінчилася екскурсія частуванням млинців з узваром.

Навчальна екскурсія учнів 7-Г класу до Музею історії України. Діти не лише прослухали лекцію, а й поринули в епоху Київської Русі й отримали велике задоволення від подорожі.

Незагоєні в серці ті рани, які кровоточать в історії України й нині. Однією з таких пробоїн став історичний день для кожного з нас - початок Революції  Гідності 2013 року. Цього дня ми вшановуємо громадянську мужність учасників Євромайдану у відстоюванні прав людини та європейського майбутнього України, відданість ідеалам свободи, справедливості та утвердження демократичних цінностей в нашій державі.

Урок-реквієм "У їхніх серцях жила Україна" та захід до Дня Гідності і Свободи України.

IMG-fe403aa31b6b6cbdb9347144249e313a-V.j

19 листопада 2018 року заступник директора з виховної роботи Павлушенко Тетяна Адольфівна взяла участь у навчально-практичному семінарі на тему "Вивчення Голодомору-геноциду в закладі освіти. Форми і засоби організації навчання". Семінар відбувся в актовій залі Міністерства освіти і науки України.

День пам'яті жертв Голодомору щорічно відзначається в Україні в четверту суботу листопада. Президент України, підтримавши ініціативу громадських організацій, міністерства культури і мистецтв, Державого комітету в справах релігій, Державного комітету телебачення і радіомовлення, ухвалив встановити в країні День пам'яті жертв Голодомору і політичних репресій. Заходи, присвячені цьому дню, щорічно проходять в четверту суботу листопада.

Година пам'яті "Ціна хліба..."

Виготовлення квітки-незабудки, як символ пам'яті жертв Голодомору 1932-1933 рр. з 1-Д класом.

Свічка пам'яті. 4-В

Похід дітей до музею Голодомору

Захід до Дня родинного виховання - година спілкування та ессе "Що для мене родина?", 7-Б клас

До Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом.

З 26 по 30 листопада проходив тиждень математики, фізики та інформатики.

Розпочався він флеш-мобом "Дізнайся про відомі терміни" (учитель Пшенична О.Б.)

Цікаво пройшли заходи з інформатики: урок-гра "Найрозумніший" (учитель Гура О.А.), вікторина "Юний інформатик" (2, 3, 4-ті класи, учитель Овчиннікова М.М.)

Учні 8-х класів стали учасниками уроку-гри з фізики з теми "Теплові явища" (вчитель Прокопець Т.Д.).

Учні 10-Б класу провели уроки цікавої математики для молодших школярів, семикласники побували на уроці "Геометрія на сірниках" (учитель Пшенична О.Б.).

У 6-В класі пройшла інтелектуальна математична гра "Хто зверху?" (учитель Деревянко С.В.).

Кращі творчі роботи учнів (плакати, ребуси, кросворди, казки, загадки, малюнки) були представлені на виставці.

Для вчителів школи був організований комп'ютерний лікбез "Робота з Google формами" (учитель Овчиннікова М.М.)

Також упродовж тижня пройшли інші цікаві заходи "У павутинні Інтернету" (9 клас, учитель Мальцев О.В.), дидактична гра "Математична мозаїка" у 8-В класі (учитель Галетій О.В.)

6 грудня наша держава відзначає важливе свято - День Збройних Сил України! Наші військовослужбовці, які боронять незалежність України, є прикладом для кожного. Їхня вірність присязі, честь та незламність є спадковою рисою всіх українців. Наші захисники мають різні обличчя. Це добровольці, волонтери, контрактники - всі, хто готовий допомагати українському війську. Усіх нас об'єднують і захищають солдати Збройних Сил України.

З метою ознайомлення з правами і обов'язками громадянина України, розвитку у молоді патріотичної свідомості, у 7-Б класі 05.12.2018 р. був проведений виховний захід "Є така професія - Батьківщину захищати".

07 грудня в Дитячому оздоровчо-екологічному центрі відбувся ЕКОФОРУМ. На зустріч були запрошені вчитель географії Дяденко Ганна Юріївна та педагог-організатор Піндюра Світлана Василівна. Під час воркшопу педагоги змогли познайомитися та опанувати нові техніки та прийоми по формуванню екологічної компетентності учнівської молоді.

07.12.2018 року Деснянським районом керували лідери учнівського самоврядування. Очільник району  Заболотний Г.В. привітав учнівську молодь  зі святом та побажав набувати нового досвіду та проявляти свої організаторські та творчі здібності на благо свого району. Учасники заходу були нагороджені листами-подяками. Лідери учнівського самоврядування, які обіймали посади керівників структурних підрозділів Деснянської райдержадміністрації та комунальних підприємств району:

- голова ДРДА - Трухан Аліна Віталіївна;

- начальник відділу організації діловодства - Хірська Дар'я Василівна.

Трухан Аліна також брала участь у підсумковій конференції, яка проходила в КМДА.

10.12.2018 року пройшла безкоштовна лекція-бесіда із профілактики ВІЛ/ СНІДу та онкозахворювань для учнів 7-8 класів у рамках Всеукраїнського проекту "Здоров'я. Вибір кожного" серед підлітків та молоді, ініційованого ГО "Здорове людство". Цікаво і корисно було прослухати, поспілкуватися із представником цієї організації.

11.12.2018 в школі пройшов захід, проведений представником ювенальної превенції, "Я маю право". Учні 10-х класів слухали із захопленням.

До Всеукраїнського тижня права у школі проводяться різні заходи інформаційного та виховного характеру.

Я ладнаю годівнички

Для горобчика й синички,

Для малого снігурця

Крихт насиплю і пшонця.

Прилітайте, друзі милі,

Не лякайтесь заметілі!

Учні 7-Б та 9-А класів в рамках роботи екологічного гуртка провели захід "Змайструй годівничку - врятуй синичку!"

IMG-eaf82d5f3980105eba822c443fbe86bd-V.j

Шкільний психолог Деркач Ольга Львівна провела семінар під назвою "Молодіжні субкультури"

Розпочалися зимові свята Українськими вечорницями та смачними варениками! Захід підготували учні 11-Б класу з педагогом-організатором Піндюрою С.В.

Урок в 2-Б "Музика зимових свят"

Виставка творчих робіт учнів.

Конкурс малюнків "Герої давньогрецьких міфів."

Університет культури - потужна освітня платформа з престижними творчими і бізнес-спеціальностями. Це мрія багатьох амбітних абітурієнтів, саме тому у виші щодня відбуваються Дні відкритих дверей, щоб ознайомити молодь із структурними підрозділами, умовами вступу, а також допомогти обрати омріяну професію. 05.12.2018 р. до закладу вищої освіти завітали учні нашої школи та абітурієнти з різних куточків України, які в майбутньому мріють стати студентами вишу.

Кульмінацією Дня відкритих дверей стала зустріч абітурієнтів із Михайлом Поплавським.

В рамках Тижня прав людини година-спілкування "У мене є права і обов'язки"

В рамках тижня прав людини проект "Мандруємо Україною разом"

В рамках Тижня прав людини перегляд і обговорення фільму "Діти за гратами"

Виготовлення новорічних листівок

Брейн-ринг "Подорож Київською Руссю"

18 грудня в школі відбувся День учнівського самоврядування. Учні спробували себе у ролі вчителів та адміністрації школи. Виконуючи свої обов’язки, учні відчули, наскільки відповідальна та нелегка вчительська праця, але залишилися з приємними враженнями!

Напередодні свята Миколая, 5-Б клас організував захід для учнів початкових класів.

Книжкова новорічна інсталяція. Бібліотекар школи - Лідія Назарівна

Миколай з подарунками завітав до учнів початкової школи. Діти розповідали вірші, співали пісні, танцювали, насолоджувались солодощами та святковою атмосферою....

Андріївські вечорниці. 

"Новорічний вогник" у 5-В класі

10.12.2018 р. у актовій залі Солом'янської РДА відбулося нагородження учасників та переможців конкурсу "Права людини та толерантність". Учні 9-Б та 9-В класів приймали участь у цьому конкурсі (Невгад Анастасія, Нікітіна Мілана, Клименко Діана).

28 грудня на базі нашої школи відбувся районний етап конкурсу "Мій родовід"

28.12.2018 р. учні 11-Б класу відвідали Верховну Раду

Підсумки районного конкурсу «Мій родовід»

Конкурс «Мій родовід» проводиться в Деснянському районі з 2014 року, має на меті активізацію творчого потенціалу школярів, виховання любові до свого роду, міста, країни, популяризацію родинних цінностей, виховання патріотизму в учнівської молоді. З кожним роком дослідженнями займаються все більше учнів 5-6 класів, вчителів та батьків, які цікавляться історією та традиціями власної родини. У 2018-2019 навчальному році до конкурсу «Мій родовід» долучилися більш, ніж 80 учасників із 20-ти закладів освіти району.

На базі школи нещодавно відбулося засідання журі районного конкурсу «Мій родовід» у складі В. Севастьянової ( керівник РМО вчителів історії, вчитель школи № 308), Т. Енес (вчитель історії школи № 259), С. Ленок (вчитель історії школи № 276), Т. Крапиви (вчитель історії школи № 190), І. Дуброви (вчитель історії «Навчально-виховного комплексу «Спеціалізована школа І-ІIІ ступенів з поглибленим вивченням природничих наук-ліцей № 293»), Н. Комарницької (вчитель української мови та літератури школи № 212), О. Скибун (вчитель історії школи № 308).

Члени журі відзначили надзвичайно творчі, креативні рішення в оформленні номінації «Родинне дерево моєї сім’ї», цікаві учнівські проекти в розділі «Сімейні династії» та «Традиції моєї родини», оригінальні презентації номінацій «Народні пісні моєї родини» та «Герої моєї родини».

Переможці конкурсу зустрінуться на традиційній творчій зустрічі «Я, родина, Україна», присвяченій підведенню підсумків районного конкурсу «Мій родовід».

Український народ здавна славився своїми традиціями, обрядами та звичаями. Зима завжди була багата на яскраві та неповторні дійства.
Саме тому 17 січня 2019 р. у школі I - III ст. N 308 відбувся захід, назва якого 'Організація виховної діяльності напередодні зимових свят', у якому брали участь учні 5-В, 6-Б, 6-Г та 7-Б класів. 
Метою виступу було ознайомити дітей із українськими та європейськими звичаями та традиціями, виховувати любов до української мови, повагу до духовної спадщини свого народу, гордість за те, що ти є частинкою великого українського роду, відповідальність за збереження національних обрядів. 
Учні в яскравих костюмах, в українській оселі, за багатим столом грали в 'Калиту', колядували та щедрували, показували Вертеп. 
Наприкінці свята уся шкільна громада та гості, у великій дружній родині освітян заспівали "Добрий вечір тобі, пане - господарю " та посмакували домашніми смаколиками.

IMG-19b50bab839637e7f4b10e059e3e29e8-V.j
IMG-3b0f9641c3517a2da1ea025ad58e6f78-V.j

Доброго дня усім лідерам учнівського самоврядування Деснянського району, 308 школа хоче передати флешмоб, створений самоврядуванням нашої школи наступному учаснику- школі #306. Мета створеного флешмобу полягає у створенні відео-побажання для бійців на Сході України. Наша школа присвятила створений флешмоб до дня Соборності України, наступні учасники цього флешмобу можуть не приурочувати даний флешмоб до конкретного свята. Основне завдання записати невелике відео, у якому вказати: від якої школи ви прийняли естафету, кому приурочуєте його та кому наступному передаєте. Флешмоб буде проходити з 22.01.2019-22.02.2019

З метою популяризації шахів та підтримки дитячого шахового руху в нашій школі з 21.01 по 24.01.19 р. відбувся відбірковий тур на кубок Київського міського голови "Кришталева тура". Переможцями змагань стали Саєнко В'ячеслав - 4-А клас, Асташкіна Ксенія - 4-А клас, Мороз Олександр - 7-Б клас. Вітаємо наших юних шахістів!

23.01.19 у школі №292 відбувся ІІІ районний фестиваль "Зоряні барви різдвяних колядок". До цього заходу активно долучилися і учні 7-А класу нашої школи. Виступ відбувся на високому рівні. Діти отримали насолоду від свята, сценічний досвід та чудові подарунки від організаторів.

У школі І-ІІІ ступенів №308 Деснянського району міста Києва був проведений флешмоб на підтримку вчителя Оболонського ліцею №157, який постраждав через жорстоке побиття батьком одного з учнів. Колектив нашого закладу обурений таким ставленням до учителя та людини. Школа- не місце для насилля! А слово "учитель" має звучати гордо!

03.02.19  вчителю предмета "Захист Вітчизни" нашої школи, ветерану праці Коргану Олександру Миколайовичу виповнилося 70 років! Вітаємо нашого ювіляра! Бажаємо міцного здоров'я та наснаги. Олександр Миколайович був нагороджений грамотою та подякою з нагоди 70-річчя.

12.02.2019 р. у Деснянському районі пройшла низка заходів, присвячених ювілейній 30-ій річниці виведення військ з Афганістану та Дню вшанування учасників бойових дій на території інших держав. 
Голова Деснянської райдержадміністрації Геннадій Заболотний спільно з воїнами інтернаціоналістами, громадськими діячами та активними мешканцями вшанував хвилиною мовчання пам’ять загиблих і померлих вже після війни воїнів-афганців, бійців АТО та поклав квіти до пам’ятного знаку у парку «Молодіжний».
За традицією, під час заходу Геннадій Вадимович вручив приписні свідоцтва для постановки на облік у райвійськкоматі учням старших класів загальноосвітніх закладів Деснянського району, які виявили активність та найкращі знання на уроках з військової підготовки.
Завершився захід урочистим концертом творчої молоді району.

В 2-Г був проведений інтегрований урок «У математичному кафе». Діти з задоволенням виконували завдання, які мали незвичні назви 'Салат з числами', 'М'ясна задача', а на десерт 'Приклади з медом'.

В рамках проведення Декади партнерства та комунікації "Творимо майбутнє разом" школа І-ІІІ ступенів №308 Деснянського району міста Києва 18.02.2019 провела захід "Школа-дорога в майбуття". Під час цієї зустрічі батьки відвідали та проінспектували різні локації, такі як бібліотека, спортивні зали, їдальня, кабінет медичної сестри

В рамках проведення Декади партнерства та комунікації "Творимо добро разом" 19.02.2019 у школі І-ІІІ ступенів №308 Деснянського району міста Києва відбувся захід "Один день з дитиною". Завдяки цій події батьки мали змогу не лише відвідати навчальні заняття учнів 1-2-х та 5-6-х класів, а й долучитися до співпраці з учителем та свіоїми дітьми на уроках. Батьки відчули всю відповідальність  педагогів за навчання їх діток та , насамперед, яка це титанічна праця!!! Водночас вони могли перевірити знання учнів щодо правил дорожнього руху, основ здоров'я та поділитися досвідом та знаннями у своїй професії, наприклад, перукаря! Співпраця триває.....

А сотню вже зустріли небеса..
Летіли легко, хоч Майдан ридав…
І з кров´ю перемішана сльоза….
А батько сина ще не відпускав..
Й заплакав Бог,побачивши загін:
Спереду — сотник ,молодий,вродливий
І юний хлопчик в касці голубій,
І вчитель літній-сивий-сивий..
І рани їхні вже не їм болять..
Жовто-блакитний стяг покрив їм тіло..
Як крила ангела, злітаючи назад,
Небесна сотня в вирій полетіла…

З нагоди 5-ї річниці подій на Майдані та до Дня Героїв Небесної Сотні 20.02.19 на 1-му уроці класні кeрівники провели заходи (виховні години, години пам'яті, перегляд фільмів і т.п.).

Співпраця батьків, дітей та вчителів триває! В школі І-ІІІ ступенів №308 Деснянського району міста Києва 20.02.2019року продовжилася акція "Проведи один день з дитиною", але вже в 3-4-х та 7-8-х класах. Батьки все з більшим та більшим ентузіазмом долучаються до партнерства. Деякі проводять неймовірно цікаві уроки вирощуючи нові рослини та розв'язуючи складні завдання з математики. Деякі батьки намагаються психологічно налаштувати дітей на позитив щодо шкільного життя і це їм вдається! А деякі батьки вирішили згадати свої шкільні роки та сіли за парти разом зі своїми дітками. Декому матеріал вдалося пригадати з легкістю, а дехто загадково посміхнувся... Життя в школі вирує, декада партнерства та комунікації продовжується!!!​​

21.02.2019 року на базі школи І-ІІІ ступенів #308 Деснянського району міста Києва традиційно відбулося підведення підсумків районного конкурсу "Мій родовід". В конкурсі брали участь біля 100 дітей з 23-х учбових закладів в номінаціях "Мій родовід", "Сімейні династії", "Традиції мого роду", "Герої моєї родини" та "Пісні мого роду". На цьому заході були присутні найкращі з найкращих, які презентували свої роботи. Творча зустріч була доповнена яскравими номерами учасників та гостей. Всі отримали духовне, естетичне та культурне задоволення. А саме головне, що на цьому заході були присутні як діти, так і їх батьки та дідусі з бабусями. Отже, ми йдемо вірним шляхом! Наше майбутнє в нашому корінні, в історії нашого роду. Тож тримаймося всі гуртом!!! Та співпрацюємо всі разом заради нашого спільного щасливого майбутнього та майбутнього дітей !!!

​​В рамках проведення Декади партнерства та комунікації "Творимо дива разом" 22.02.2019 в школі І-ІІІ ступенів#308 Деснянського району міста Києва відбулася профорієнтаційна зустріч майбутніх випускників та їх батьків з представником національного університету "Одеська юридична академія". Під час цієї зустрічі було поставлено чимало запитань та були дані вичерпні відповіді та роз'яснення щодо найцікавіших аспектів. Всі отримали задоволення від такої зустрічі!

Батьки школи І-ІІІ ступенів №308 Деснянського району міста Києва активні не лише щодо уроків, але й в позаурочний час. 25.02.2019 року батьки інспектували гурткову роботу ГПД. Вони з захватом долучилися до мистецької діяльності. Пояснювали, показували, допомогали та виготовляли разом з дітьми весняний дощ, орігамі, весняні букети, розфарбовували та малювали весняний настрій. Навіть вчилися пришивати гудзики різних форм та розмірів. Результатом спільної роботи дітей, батьків та керівників гурткової роботи стала виставка творчих робіт творчої майстерні "Зустрічаймо весну"!!!

Захід "Один день з дитиною" продовжився! 26.02.2019 року в школі І-ІІІ ступенів №308 Деснянського району міста Києва батьки учнів 9-11-х класів відвідали уроки, прийняли безпосередню участь у вивченні складних математичних формул та будови клітин. Дякуючи активним мамам був проведений профорієнтаційний урок "Стоматологія-це майбутнє", а також здійснено огляд порожнини рота, як в справжньому кабінеті лікаря. Проведена лекція про правильний догляд за зубами, а також про правила здорового харчування

"Спорт-запорука здоров'я!" Саме під таким гаслом відбулася зустріч батьків, керівників гуртків та гуртківців 27.02.2019року в школі І-ІІІ ступенів №308 Деснянського району міста Києва! Також гурток "Юних екологів", опікуючись птахами, виготовили годівнички. Робота триває!!!

IMG-696e5cf7557931742f90a4baa59c2d8a-V.j

Наша школа перемогла! Найкращі снайпери!

Учні 9-А класу відвідали музей Марії Примаченко.

28 лютого у 1-В класі відбулося заняття гуртка "Чарівний пeнзлик". Діти виконували роботу в тeхніці граттаж за мотивами українських народних казок.

Учні 1-го класу завітали в кабінет директора на екскурсію.

Інтегрований урок (англійська мова + зарубіжна література) на тему: "Марк Твен - Том Сойєр".

Урок зарубіжної літератури, 8-Б клас. Літературне кафе "Вічна загадка любові"

05.03.2019 у нашій школі учні молодших класів підготували свято зустрічі весни "Масляна".

З метою своєчасної реєстрації на зовнішнє незалежне оцінювання випускників загальноосвітніх шкіл, представниками Деснянського районного відділу ЦМУ ДМС у м.Києві та Київській області було проведено ряд зустрічей з колективами загальноосвітніх шкіл  Деснянського району міста Києва та їх керівництвом, а саме, з директором СЗШ №308 Наталією Миколаївною Джохадзе, заступником директора з виховної роботи даної школи Тетяною Адольфівною Павлушенко, заступником директора з навчальної роботи СЗШ І-ІІІ ступенів з поглибленим вивченням української мови №320 Зінаїдою Анатоліївною Сивоголовко, заступником директора СЗШ І-ІІІ ступенів №321 Людмилою Василівною Лесенко. Під час спілкування з учнями старших класів особливу увагу було зосереджено на питаннях своєчасного оформлення випускниками паспортів громадянина України. Працівники міграційної служби розповіли школярам та педагогам про доступність оформлення паспорта та нагадали про терміни оформлення .

В рамках проведення Декади партнерства і співпраці в 1-А класі було проведено майстер-клас з виготовлення м'яких смайликів "Подаруй посмішку рідним".

До тижня української філології учнями 10-Б класу було проведено народознавче свято "Благослови, мати, весну зустрічати!"

У рамках тижня української мови і літератури вчителем Гуменюк С.М. та учнями 5-Б і 11-Б класів був проведений флешмоб "Краща мова єднання". Учасники - задоволені та щасливі, веселі та радісні.

IMG-058292dbbe5a090ab041a65b56165e39-V.j

Тиждень української мови та літератури. Учителі-предметники Чернявська І.А. та Гончарук О.В. підготували спецпроект "З Україною в серці". У рамках проекту проведено такі заходи.

Урок української літератури в 5-А класі "З Кобзарем в серці". Рядки з віршів Тараса Шевченка, Великого українця, схвилювала учнів, запали у їхні серця.

Урок-інтерв'ю "Розмовляти українською - престижно!" Учні 8-А та 11-А класів переконалися в тому, що не тільки українці, але й іноземці вивчають українську мову та спілкуються нею.

IMG-c4620e95171e22342bbdba28d2090067-V.j
IMG-61ea8a7497f2ece9bf9b70c3c6a0838a-V.j

Урок-знайомство "Американська душа українського народу" відкрив для учнів 7-А, 8-А та 11-А класів ім'я американської співачки українського походження Квітки Цісик. Незабутнє враження  залишили у її виконанні пісні В.Івасюка.

IMG-8a90c93c878d90389f4e58d9163ade9c-V.j

У флешмобі "Україно моя калинова!" взяли участь учні 7-А, 7-В, 8-А, 8-Б,  9-В та 11-А класів. Україна - це наша велика сім'я!

Гвардійці провели урок-бесіду до Дня українського добровольця

14 березня до учнів 308 школи міста Києва завітали офіцери групи цивільно-військового співробітництва Іміджево-видавничого центру Національної гвардії України.

 

Урок-бесіду проведено до Дня українського добровольця та з метою подальшого зміцнення патріотичного духу в учнів, популяризації подвигу захисників України у зоні проведення операції Об’єднаних сил, підвищення формування військово-патріотичного виховання шкільної молоді та піднесення престижу військової служби в ім’я інтересів Вітчизни.

 

Учні мали змогу в живому спілкуванні задати запитання, запрошені намагалися у доступній формі розповісти школярам про життя на війні, про допомогу волонтерів, про солдатську єдність, братство, і про все те, що цікавило дітей.

 

«Добровольці і надалі продовжують захищати українців та нашу землю в підрозділах Національної гвардії та Збройних Сил, незважаючи ні на що в готовності віддати своє життя!» - зазначив капітан Олексій Гетьман.

У 3-Б класі пройшов майстeр-клас з виготовлeння дeрeва бажань.

16.03.2019 року проведена толока. З гарним настроєм вчителі вийшли на благоустрій території школи.

15 березня 2019 року з метою виховання національної свідомості учнівської молоді, переконань і поваги до культурного та історичного минулого України, а також забезпечення духовної єдності старшокласників культурно-мистецькими засобами, в спеціалізованій школі I- III ступенів №23 пройшла II районна гра-квест «УкрЛенд» під гаслом «Дивовижна Гуцульщина». 
Програма гри-квесту складалася з 5 частин:
1- Алярмово в гості» - екскурсія літературною спадщиною Гуцульщини;
2- «Гуцульські цікавинки» - географічно-культурна спадщина Гуцульщини;
3- «Жеб’є»- спадщина гуцульського театру;
4- «Денцівка»- спадщина музичного мистецтва;
5- «Плес» - спадщина танцювального мистецтва
Вітаємо переможців! 
Так тримати!

13 березня в ліцеї №293 пройшли районні змагання з плавання «Золота рибка» за програмою Спартакіади учнівської молоді. Всі учасники змагань продемонстрували неабиякий хист до плавання та показали себе справжніми золотими рибками.
Відтак, серед команд 4-5-х класів, команда школи №308 посіла 2 місце!!! Вітаємо наших призерів!!!

Учні 1-Г класу разом з класоводом Іриною Михайлівною створили Книгу Чудес.

21.03.2019 року в школі відбувся День відкритих дверей. На ньому виступили з інформацією Директор Джохадзе Н.М. та заступник директора з навчальної роботи Костенко О.В. Психолог Деркач О.Л. розповіла про готовність дітей до навчання. Костенко Олена Володимирівна провела екскурсію по початковій школі. Батьки майбутніх першокласників з задоволенням відвідали класні кімнати, ігрову кімнату та спальні кімнати.

20 березня 2019 року  в школі І-ІІІ ступенів №308 Деснянського району міста Києва  відбувся щорічний конкурс-фестиваль «Діалог держав: партнерство в освіті» під гаслом «Пізнаємо світ-світ пізнає нас», яке було присвячене Дню Європі у Києві. На заході були присутні члени журі:

-Поліщук Оксана Володимирівна – методист з питань міжнародних зв’язків  районного науково-методичного центру Управління освіти районної в місті Києві державної адміністрації.

-Діденко Тетяна Василівна - методист з української мови та літератури  районного науково-методичного центру Управління освіти районної в місті Києві державної адміністрації.

-Максименко-Бевз Валентина Михайлівна – заступник директора спеціалізованої школи №277.

-Рудаківська Світлана Вікторівна – проректор з довузівської підготовки Київського міжнародного університету.

У конкурсі-фестивалі брали участь 12 команд-учасниць з 12 закладів загальної середньої освіти: №270, №248, №39, №306, №263, №152, №249, №278, №264, №276, №292, №259. Феєричне шоу та дійство,  яке відбувалося на сцені не залишило байдужим жодного глядача. «Оскарівські» постановки виступів вражали своїм розмаїттям, творчістю та невгамовною енергією всіх учасників.

Першість цього року здобула  гімназія №39 імені гетьмана Богдана Хмельницького! Всі команди були нагороджені почесними грамотами та званнями. Проректор Київського міжнародного університету Рудаківська С.В. вручила сертифікати на навчання зі знижкою переможцям конкурсу.

          Поліщук Оксана Валеріївна підвела підсумки конкурсу та  подякувала всім учасникам  за цікаві виступи  та вручила дипломи, грамоти. Не залишилась поза увагою методиста і хазяйка цьогорічного конкурсу школа І-ІІІ ступенів

№ 308 Деснянського району міста Києва. Слова вдячності лунали і на її честь.

Тож міжнародна співпраця триває та розширює свої межі та кордони! Ми пізнаємо світ, а світ пізнає нас! Саме завдяки таким акціям та заходам ми відкриваємо для себе нову цікаву Європу і сподіваємося, що і вона відкриває Україну , як нову книжку. Вперед до нових досягнень та цікавих подій!!!

В рамках програми Spring Steamfest-2019 та за участю Департаменту освіти та Управління освіти Деснянської районної в місті Києві державної адміністрації в школі І-ІІІ ступенів №308 Деснянського району міста Києва відбувся захід "Професійні заходи з проведення майстер-класів робітничих професій". Декілька сотень відвідувачів були вражені майстерністю, яку демонстрували представники коледжів, училищь та технікумів. Потенційні абітурієнти підбирали професію, яка їм найбільше підходить та подобається. Такі заходи мають право на життя!!! Сподіваємося, що кожен отримав задоволення та чудовий настрій!​​

IMG-7954b90babbec3d96b29772bf3c41ef6-V.j

В рамках освітнього фестивалю управлінської майстерності "Kyiv Edfest" та програми"Spring Steamfest" директор школи І-ІІІ ступенів №308 Деснянського району міста Києва Джохадзе Наталія Миколаївна стала учасником заходу "Інклюзія в школі: виклики та шляхи їх подолання, перспективи розвитку, історія успіху". Завдяки саме таким заходам дуже зручно обмінятися думками, проблемами, успіхом та надбаннями зробленими за рік. Кожен з учасників показав свій майстер-клас починаючи з уявного будівництва школи та закінчуючи її буденним життям, проблемами, які виникають та шляхами їх подолання. Сподіваємося на подальшу співпрацю та залучення широкої аудиторії до такого напрямку освіти як інклюзія

Програма "Spring Steamfest-2019" та освітній фестиваль 'Kyiv Edfest" відкрили нові горизонти та можливості для керівників та заступників керівників закладів освіти. Тож такою пропозицією неможливо не скористатися! Заступник директора з навчальної роботи школи І-ІІІ ступенів №308 Деснянського району міста Києва Щавінська Вікторія Олександрівна відвідала майстер-клас "Як встигнути більше. 5 принципів ефективного керування", лектором якого був Віктор Круглов. Генеральний директор видавництва "Ранок" поділився практичними кейсами з досвіду роботи видавництва та принципами ефективного керівництва. Тепла та дружня зустріч промайнула, як одна мить, але отриманий досвід та практичні поради будуть застосовуватися на практиці щодня!!!

В рамках тижня початкової школи проведена акція "Наше місто - квітучий сад".

Учителі школи зібралися на педагогічній раді, щоб ознайомитись з результатами роботи школи у І півріччі 2018-2019 н.р., розглянути перспективи розвитку навчального закладу, проаналізувати заходи, спрямовані на національно-патріотичне виховання учнів. Підсумки роботи вчителів та учнів школи підводила директор школи Джохадзе Н.М. Про перспективи розвитку та плани на майбутнє розповіла завуч з навчальної роботи Щавінська В.О. Аналіз організації національно-патріотичного виховання учнів зробила завуч з виховної роботи Павлушенко Т.А. Роботу класних керівників у комплексі розглянула голова МО класних керівників Величко С.П.  Про підготовку нашої команди до гри "Джура" розповів вчитель предмета "Захист Вітчизни" Корган О.М.

 Учні 3-А та 4-Г класів відвідали Києво-Печерську лавру.

В рамках тижня початкової школи було проведено конкурс малюнків "Червона книга України", із закликом "Збережемо Землю" виступили агітбригади.

Пам'яті в'язнів фашистських концентраційних таборів та з нагоди Міжнародного Дня визволення в'язнів фашистських концтаборів у школі пройшла година пам' яті. З учнями 5-11 класів було згадано цю страшну сторінку нашої історії.

08.04.2019 року в школі І-ІІІ ступенів №308 Деснянського району міста Києва відбулося навчально-тренінгове заняття в рамках Всеукраїнського науково-освітнього проекту "Відкрита освітня лабораторія" МАНЛаб. Переможець районного та учасниця міського етапів МАН Краснопольська Олександра та її наставник Дяденко Ганна Юріївна продемонстрували свою роботу та поділилися лайфхаками у написанні наукових робіт. Олександра переконала учнів 9-х класів у необхідності брати участь у таких проектах. Тож чекаємо на нових учасників та переможців у наступному навчальному році!!!

12 квітня. Урок англійської мови у 4 класі, присвячений Космосу.

З метою збереження навколишнього середовища учні початкової школи провели акцію по збору макулатури та були нагороджені за це грамотами й подяками. Популяризації екологічної свідомості підростаючого покоління школа завжди приділяє значну увагу.

Spring Steamfest-2019 продовжується! Учні 8-9-х класів школи І-ІІІ ступенів №308 Деснянського району міста Києва відвідали 33-ю міжнародну спеціалізовану виставку "Освіта та кар'єра - 2019", яка відбулася 12.04.2019 року в Українському домі. Учні відвідали різні експозиції, стали учасниками експрес майстер-класів, познайомилися з представниками українських і міжнародних технічних та вищих навчальних закладів. А вчителі, які організували цю екскурсію, отримали сертифікати. Сподіваємося, що учні зробили свій вибір щодо подальшого навчання! Але те, що отримали неоціненний досвід-це 100%! Така організація Steam-екскурсій є необхідною частиною у навчанні та працевлаштуванні учнів!!!

SPRING STEAMFEST-2019 продовжується!
16.04.2019 р. у школі пройшов захід з профорієнтації за форматом популярних проектів "Професії майбутнього", " Моя майбутня професія: планування і розвиток", " Презентація міських робітничих професій" ККМГ ім.Вернадського. Учні 8-10-х класів із задоволенням послухали даний захід. 
Сподіваємося, що учні зробили свій вибір щодо подальшого навчання!

Творчих дітей навчають та виховують творчі вчителі.

До Місячника "Безпека дорожнього руху" керівник гуртка ЮІР Піндюра Світлана Василівна разом з гуртківцями, учнями 9 класу, провели захід для початкової школи, який мав назву "Дорожня абетка". Метою його було запобігти дитячому дорожньо-транспортному травматизму у дітей, навичок безпечної поведінки на вулицях міста, у транспорті.

Сьогодні у День ДОВКІЛЛЯ♻️ вчителі нашої школи вийшли на ТОЛОКУ
Чистота, порядок та благоустрій територій залежить від кожного з нас!
"ЧИСТО НЕ ТАМ, ДЕ ПРИБИРАЮТЬ, - А ТАМ ДЕ НЕ СМІТЯТЬ!!!!!!"

В рамках Місячника ПДР керівник гуртка ЮІР Піндюра С.В. та учні 7-Б класу провели інтерактивну гру "Безпека на дорозі - безпека життя" з учнями початкової школи на знання правил дорожнього руху та правил поведінки на дорозі. Діти, які були активні та давали правильні відповіді, отримали корисні подарунки!

23 квітня учні 3-б класу відвідали кондитерську фабрику "Рошен". Діти були у захваті від автобуса-зорельота, який домчав їх до місця призначення, познайомились з технологією виробництва шоколаду, власноруч створили дизайн упаковки для солодкого подарунка.

19 квітня 2019 року був проведений День цивільного захисту. Вчителі та учні старших класів навчали дітей заходам безпеки та проводили практичні дії в умовах виникнення надзвичайних ситуацій.

З 15 по 19 квітня 2019 року пройшов тиждень природничих наук "Зроби крок до здоров'я", упродовж  якого відбулися такі заходи: творчий конкурс "Молодь за здоровий спосіб життя", конкурс малюнку на асфальті "Ні насиллю над природою!", круглі столи "Твоє здоров'я в автономній ситуації", "Небезпечні хвороби мандрівника", диспут "Здоровим бути модно", акція "Здорове серце!". Крім того, учні захистили проекти "Вода - джерело здоров'я". Здійснили екскурсію "Загроза з космосу".

24.04.2019 року відбувся районний конкурс "Свій голос віддаю на захист довкілля". Метою якого було формування екологічної культури, пошук і підтримка талановитих дітей та молоді, залучення їх до природоохоронного руху, виховання дбайливого ставлення до природи рідного краю, розуміння її краси та неповторності. Учасниками конкурсу були учнівські колективи київських шкіл Деснянського району, в яких працюють екологічні клуби. 
Конкурс залишив незабутні враження, естетичну насолоду.

26 квітня!
Люди не просіть!
Атомне століття раною горить!
Линуть роки і десятиліття, а чорний день Чорнобильської трагедії ще довго хвилюватиме людство. Цей день завжди об’єднуватиме всіх, хто живе єдиним спогадом, єдиною печаллю, єдиною надією.
Щоб навчити учнів уболівати за минуле та майбутнє своєї держави, сформувати потребу будувати та відроджувати свою країну, прищепити любов до рідного краю, виховати повагу до людей, які віддали своє життя задля майбутнього людства з учнями 7-Б класу школи І-ІІІ ст. N 308 виготовлено стіннівку, проведено годину спілкування «Дзвони Чорнобиля…» та екскурсію до Меморіального комплексу героїв Чорнобиля.
Чорнобиль… Тепер це слово знає увесь світ. Чорнобиль – це мука і трагедія, це подвиг і безсмертя, це пам’ять і наш нестерпний біль.
Хай стане світ міцніший у стократ!
Хай над Землею чисте небо буде!
Чорнобиль – попередження, набат, 
Його уроків людство не забуде!

 23.04 по 26.04.2019 р. у нашій школі пройшов Тиждень фізичної культури і спорту. Мета заходу: зміцнення здоров‘я і пропаганда здорового способу життя.
Діти 1-11 класів активно брали участь у конкурсі малюнків "Спорт - це наше життя!", у змаганнях з міні-футболу, волейболу і спортивних естафетах.
Тиждень пройшов насичено, цікаво та успішно!!!

6 травня відбувся районний етап конкурсу "Київський вальс".
Цьогоріч нашу школу представляв 11-Б клас під керівництвом хореографа Карпенко Яни Сергіївни.
Схвильовані і бентежні наші 13 пар випускників
зачарували своїм ніжним вальсом. 
Граційні дівчата і сильні хлопці, ви були неперевершені!
З великим бажанням будемо чекати вашого феєричного виступу на святі Останнього дзвоника та випускному вечорі!

Великодень - довгоочікуване та світле свято. Воно супроводжується численними прекрасними звичаями і традиціями, які ми зберігаємо, розвиваємо та передаємо з покоління в покоління. А в школі ці традиції трішки видозмінюються, пасхальні яєчка та паски з'являються у виробах чи малюнках дітей і побажання звучать на різних мовах, але це теж можливість привітати один одного. Великодним настроєм наповнюються і уроки.

Лекція на тему профілактики і протидії булінгу для учнів 6-7 класів. Діти навчилися розрізняти поняття конфлікту і булінгу, його типи і складові. Усвідомили, що від булінгу страждають усі: жертва, булер і свідки, і яку несуть відповідальність. Разом дійшли висновку, як протидіяти цькуванню і куди звертатися, коли стали свідками чи жертвами булінгу.

З Днем пам’яті, примирення та 74-тою річницею перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.
Пам‘ятаємо....

Травень у нашій школі відзначився чарівним дійством "Прощавай, Букварику!". Учасниками цього незабутнього свята стали учні перших класів. 
День вітання і прощання -
Свято перших букварів.
Перша сходинка зростання
Для найменших школярів.
Всі учні оволоділи навичками читання та письма. Про що і звітували на святі. Діти гралися, співали, декламували вірші, вітаючи головного героя - Букварика.

З нагоди святкування Дня Європи в Україні учні 8-11 класів нашої школи провели
онлайн урок спрямований на популяризацію європейських демократичних цінностей та європейської інтеграції серед учнів, формування “європейської свідомості” та відчуття “громадянина Європи”, усвідомлення серед молодих українців своєї приналежності до Європи.

16 травня відбувся районний конкурс " День Природи" на базі ЦДЮТ Конкурс проводився у вигляді квесту. Діти нашої школи зайняли перше місце. Ура!!!!!

16 травня 2019 року педагогічні працівники та учні нашої школи відзначили День вишиванки – свято національної єдності, покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння національного вишитого одягу та об’єднати українців.

Ще з сивої давнини відомо, що вишита сорочка є символом здоров’я та краси, оберегом щасливої долі та родової пам’яті. За традицією, вишита сорочка передавалася з покоління в покоління, із роду в рід як родинна реліквія. Цей український оберіг пройшов крізь віки й нині символізує чистоту почуттів, глибину безмежної любові до Батьківщини

Упродовж трьох днів учнівські команди всіх шкіл Деснянського району брали участь у Всеукраїнській дитячо-юнацькій військово-патріотичній грі «Сокіл» («Джура»)
А сьогодні на урочистому шикуванні команда «Гайдамаки» #школи308 отримала свою нагороду!!!
🏆ІІІ місце у конкурсі «Бівак»

Цей час, проведений поза межами міста, у наметовому таборі пройшов дуже круто! Всіх учасників переповнювали не лише бажання перемоги, прагнення довести те, що команда сильна, а й приємно було відчувати і спостерігати, що наші учні - це золоті діти!!! Зробили висновки: хочеш дізнатися, які учні насправді - просто вивезіть їх за межі школи, а ще краще - за межі міста, і у намети😀Поведінка ідеальна, зауважень немає, вчасний початок тиші, побудки, ранкової руханки і так можна продовжувати далі і далі⭐️Багато хотілось їм сказати за цей час, але завжди все виливалось у декілька простих слів - «ви у нас найкращі, ми у вас віримо!!!»♥️♥️♥️
Команда #школи308 показала прекрасні результати! За це хочеться висловити величезну подяку керівникам команди Тетяні Павлушенко та Олександру Галетію , а також всім, хто був завжди готовий прийти на допомогу! І окрема подяка батькам за виховання, за те, що довірили нам ваших найдорожчих!
Наші учні #школи308- найкращі!

Учні 3-Б продовжують знайомитись з сучасними технологіями. Цього разу вони побували на комбінаті "Кулиничі"

Майстер-клас "Київська Русь Х ст". Проводять реконструктори історичних подій батьки Антошина Павла (5б клас)

Учні 2-х класів відвідали ляльковий театр

Учні 3-А відвідали музей залізничного транспорту

22 травня на сцені нашої школи відбулася яскрава, захоплююча вистава під назвою " Незнайко". Акторами театру "Монпансьє" акторського та дикторського мистецтва були троє учнів нашої школи.
5-А кл.- Байдиченко Настя
2-А кл.- Павлюк Настя
2-В кл.- Ткач Сергій
Перегляд вистави відбувся для учнів початкових класів. Учні та вчителі вийшли задоволеними від гри дітей !!!!

Творче завдання з англійської мови за темою "Злочин" ( Creative writing). Мета заходу: узагальнення знань учнів 9-В з англійської мови.

27 та 28 травня пролунав останній дзвоник для учнів початкової школи. Від щирого серця хочемо привітати вас із цим святом, яке знаменує завершення навчального року! 

Хвилюючі почуття переповнюють сьогодні наймолодших наших випускників: взято першу сходинку на шляху пізнання.

Учні ж сприймають останній шкільний дзвоник, як початок дороги у вирій подій середньої школи.

Гарного вам відпочинку і до зустрічі у новому навчальному році!

День сьогодні такий незвичайний,
Сонце встало, умите в росі.
І лунає дзвінок закличний,
Щоб зібрались на свято усі!

Промайнув іще один навчальний рік. Настала хвилююча мить свята Останнього дзвоника. Для вчителів, учнів та їх батьків це чудова шкільна традиція, яку не можна вилучати із життя, свято, яке підводить риску в навчальному марафоні з усіма його уроками, контрольними роботами, домашніми завданнями, змаганнями, святами, подорожами.
Цей день завжди незабутній, особливо для випускників. Окрасою свята став Київський вальс у виконанні учнів 11-х класів.

10 червня на базі школи І-ІІІ ступенів №308 Деснянського району міста Києва відбулася інформаційна зустріч з батьками майбутніх першокласників під гаслом "Знайомимося з Новою українською школою!". На зустрічі батьки мали змогу зрозуміти, що ж таке НУШ. 
На заході були присутні почесні гості: 
- Заступник голови Київської міської державної адміністрації Старостенко Ганна Вікторівна;
- Начальник управління освіти Деснянської районної у місті Києві державної адміністрації Постолюк Тамара Казимирівна;
- Директор науково-методичного центру Федина Таміла Мечиславівна.
Батьки ознайомилися з осередками НУШ, з підручниками, відвідали майстер-класи, отримали рекомендації психологів щодо вікових особливостей першокласників. Для дітей були організовані цікаві та корисні заняття, різноманітні розважальні заходи та знайомства зі шкільним життям. 
Багато було докладено зусиль, щоб ця зустріч пройшла у теплій, дружній атмосфері. Її було організовано стараннями педагогів шкіл мікрорайону, а саме школами №313, 321. Дякуємо колегам за співпрацю!

Сьогодні прощаються зі школою наші 9-класники. Сьогодні у нас - день вручення свідоцтв про базову загальну середню освіту!
Зі шкільного найріднішого порогу,
З найкращої юнацької весни
У добрий час, у світлу путь-дорогу
Благословляємо вас, доньки і сини!
І хлібом-сіллю радо проводжаєм,
Щоб вам жилось в достатку і теплі.
Ми від душі вам, діточки, бажаєм
Любові, миру, щастя на землі!

Ось і закінчився черговий етап у вашому житті. Ви переходите в доросле життя. Тому ми хочемо Вам сказати напутні слова. Ідіть завжди за своєю мрією і не відступайте, знайдіть щастя в житті і не пропустіть його. Удачі і успіхів вам нехай на складному, але дуже цікавому життєвому шляху. Сьогодні ви залишаєте рідну школу, і все, що вас чекає у дорослому житті, тепер залежить тільки від вас самих. Тут вас навчили бути щирими, самостійними, відповідальними, чуйними. Навчили дружити, відстоювати свою думку, любити науку, дбайливо ставитися до знань, тобто дали основу того, без чого неможливо стати справжньою Людиною з великої літери! Побажаємо вам не розгубити все це, а примножувати, виховувати в собі найкращі якості. Бажаємо, щоб ваші мрії здійснилися. Удачі вам, нових досягнень, щастя і успіхів у подальшому житті!

Вже стає традицією участь одних із кращих учнів шкіл Деснянського району в урочистих заходах з нагоди Дня Державного прапора України!
Цього року участь у заході прийняла учениця 8- Б класу Іскра Анастасія

Міська Серпнева конференція освітян - старт у новий 2019-2020 навчальний рік!!!! Нехай він буде щасливим для наших дітей, батьків і нас - вчителів!!!!

19.08.2019 р.пройшов семінар професійного розвитку Oxford Day in Kiev. Понад 100 вчителів Києва мали можливість поспілкувалися з методистом видавництва, сертифікованим тренером Oxford Teachers* Academy Ушапою Фортеск'ю та взяли участь в запропонованих майстер-класах.

Ушапа Фортеск'ю зосередила увагу на методах та прийомах формування іншомовної компетентності на засадах дитиноцетризму. Розвитку критичного мислення, формуванні навичок навчання упродовж життя та поділилась досвідом удосконалення навчального середовища.

Протягом другої частини семінару міс Фортеск'ю поділилася яскравими ідеями, як зменшити стрес та поліпшити працездатність під час нелегкої викладацької роботи.

Вчителі іноземної мови нашої школи також прийняли активну участь у цьому семінарі.

bottom of page