top of page

Сьогодні в школі №308 пролунав Перший дзвоник, який сповістив про початок нового 2019-2020 навчального року! Цього дня з особливим нетерпінням чекали 149 першокласника, для яких відкрилась перша сторінка великої книги знань. Для них почалось цікаве шкільне життя. Віримо, що вони полюблять школу і вчитимуться з радістю! Бажаємо успіху, нових звершень та блискучих перемог!

Олімпійський тиждень розпочався з 09-13.09 під гаслом : "Спорт для всіх!" Головна його мета заохотити та зацікавити якомога більше дітей до систематичних занять фізичною культурою і спортом. Діти уміло продемонстрували свої спортивні здібності та творчі таланти в різноманітних випробуваннях: брали активну участь у конкурсі малюнків " Я майбутній олімпієць", стали учасниками цікавих естафет, приймали участь в футбольних турнірах. Наприкінці тижня було проведено відкритий урок на тему :"Діти - наша олімпійська надія!" у 2-Б класі вчителем ФВ Мовчанюк Л.М. Протягом п‘яти днів учні отримали гарний настрій та позитивний спортивний дух!

До Всеукраїнського тижня протидії булінгу

З метою максимального залучення столичної учнівської молоді до науково- пошукової та експериментально-дослідницької діяльності КПНЗ " Київська Мала академія наук учнівської молоді" 18 вересня провела велику настановчу сесію " Науковий променад".
Учні та вчителі нашої школи взяли участь у настановчій сесії.

При підтримці ВГО "Громадський рух "За Майбутнє" 19 вересня учні нашої школи мали змогу прийняти участь у військово - патріотичному заході, що відбувся у Васильківському районі на Плесецькому полігоні.

Безпека руху – то не жарти.
Будь обережним і зважай ти:
Біжиш, стоїш чи йдеш здалека –
Пильнуй всі правила безпеки
Завершився місячник "Увага" Діти на дорозі!" 25 вересня відбувся цікавий та корисний захід, такий як зустріч з інспектором сектору ювенальної превенції Деснянського УПГУНП у м. Києві Олександрою.
Місячник закінчився, але робота за даним питанням продовжується, адже безпека життєдіяльності є однією з головних умов існування людини.

27-29 вересня проходили ігри столичних освітян. Вчителі нашої школи Мовчанюк Л. М. і
Доля А.Ю. приймали активну участь і посіли призові місця у настільному тенісі.

Сьогодні вся наша #школа 308 долучилась до
«ІІ Всеукраїнського уроку доброти» та участі у встановленні рекорду «Найбільша кількість уроків добра». Виховання гуманного 🙈🐥🦊та відповідального ставлення до 🐶🐼тварин.
#урок_доброти2019
#happypaw.

По особливому пройшов день Доброти в учнів 7-Б класу школи 308. Це була зустріч з тими, хто найбільше потребує людського тепла, доброти і піклування - Тваринами. На зооуроці, у київському державному зоопарку, діти дізнались не тільки про цікаві історії з життя тварин, а мали можливість проявити високі, справжні почуття доброти, уваги і піклування - торкаючись своїми долоньками до тваринок. Ці відчуття залишаться у дітей на все життя...

Сьогодні свято, вчителі!
Це наше свято з вами світле свято.
Ідуть і молодь, і батьки,
І онучата вас вітати.
Підемо в школу разом ми,
Я теж туди колись ходила,
Багато років вчителі
Усім наукам нас учили.
Читать, писать і рахувать,
Любити нашу Батьківщину,
Малих і старших шанувать,
Не забувать, що ми – Людина!
Дитиночко моя мала,
Дивись, вже сивина на скронях,
А я стою, немов дитя,
Тримаю крейду у долонях.
Ми завжди будемо дітьми
Біля воріт своєї школи,
Подяку, вчителю, прийми,
Нам не забуть тебе ніколи.
Ви виводили в білий світ
І Президента, і Поета –
Від серця щирий вам привіт,
Многая і благая літа!

Останні теплі осінні дні учні 8-Б класу вирішили провести на екскурсії. Відвідали краєзнавчий музей м. Остер (Чернігівщина). Чудовий екскурсовод із захопленням поділилась знаннями щодо історії рідного краю.Наступним об'єктом була Юріївська божниця (м. Остер). Пам' ятка архітектури 11 ст. Це місце з багатющою тисячолітньою історією.Завершили поїздку у парку "Беремицьке". Отримали величезне задоволення від спілкування з природою.

Сьогодні учні 5-В класу відвідали цікаву екскурсію "Історичний Київ". Прониклись духовністю і святістю Фролівського жіночого монастиря, Володимирського собору і зачарувались красою Софійської і Михайлівської площі, Андріївського узвозу і подякували засновникам найкращого у світі міста .

09 жовтня 2019 року в рамках національно-патріотичної декади "Шляхами Патріотів" учні 9-В класу відвідали відкриття меморіальної дошки у школі №321 та поклали квіти.
Дякуємо школі №321 за гостинність та цікаву концертну програму.

Знання власної історії є обов'язковим для кожного українця. Особливо, історії героїчної, як у фільмі за однойменним твором І. Франка "Захар Беркут".
11 жовтня учні школи 308 відвідали прем' єру цього кіношедевра. Важко висловити всю ту гаму почуттів, які довелось пережити під час перегляду. Байдужим не залишився ніхто!
Тішить, що висновком стала фраза :"Я пишаюсь, що у мого народу такі предки й така історія!"

10 жовтня учні 5-Б та 6-Б класів здійснили справжню історичну подорож «Загадкове Китаєво». На південній околиці Києва, на високому пагорбі в епоху Київської Русі була зведена фортеця, для штурму якої нападники мали подолати п’ять оборонних ліній. І частина цих валів збереглася до наших часів! Поруч з поселенням та фортецею можна побачити похоронні насипи-кургани, створені ще у прадавні часи.
А ще учні побачили мальовничі ставки, найстаріший у Києві каштан. Саме в цьому чудовому місці бували Г. Сковорода, Т. Шевченко, М. Лисенко, М. Грушевський, О Довженко. Тут мешкав унікальний відлюдник — преподобний Досифей, який насправді був... жінкою. Про цей надзвичаний факт в історії церкви, про подвиги монахів Китаївського монастиря, про архітектуру тутешніх храмів дізналися школярі протягом екскурсії.

День захисника України учні 9, 10 класів школи №308 провели на змаганнях улюбленої гри - Козак-Квест, що ставить за мету національно-патріотичне та військове виховання молоді, загартування спортивного духу, відродження традицій українського козацтва. За легендою квесту, маючи 5 годин, карти з координатами пошукових майданчиків, долаючи перепони та пастки, діти отримали бали та масу позитивних емоцій, вражень і нових друзів. З гордістю і великими почестями Корган О. М. (учитель предмету 'Захист Вітчизни') вручив учням посвідчення військових ліцеїстів. Патріотичний вишкіл, командний дух, витримку дала учням сьогоднішня гра "Козак-Квест"!

2 жовтня в КПДЮ наша школа №308 брала участь в Київському дитячо-юнацькому IV Форумі М18 «Менші 18 – ми можемо більше!», який вже вкотре зібрав активних дітей і молодь столиці!
Форум М18 - це громадсько-освітній проект участі (партиципації) дітей і молоді та формування їх активної громадянської позиції.
Проект політично незаангажований, реалізується у співпраці закладів освіти, серед яких і наша школа №308 , громадських організацій за підтримки Київради та МЗС ФРН.
#вчимосябутигромадянами #М18
#Форум_М18

15 жовтня 2019 року Київський зоопарк знову гостинно відкрив двері для семикласників 308 школи та їхнього вчителя Вовк Лідії Мілентіївни, які вже стали активними учасниками громадського проекту «ZOO -уроки».
Друге заняття проходило під темою: "Пухнасті зубастики. Знайомство з гризунами".
З картинок підручника зоології просто до учнів зійшли живі криси, миші, кролик, шиншила та хом’ячки.
Від фахівців діти почули цікаву лекцію про гризунів, спостерігали за тваринами, годували, гладили та спілкувались із ними, брали участь у конкурсах.
Також учні мали можливість познайомитися з капібарами, що перебувають у вольєрі.
Пізнання світу та гуманність до всього живого – ось справжня задача зоо-уроку! Дякуємо співробітникам зоопарку та з нетерпінням чекаємо на наступну зустріч!

16 жовтня 2019 року на базі спеціалізованої школи № 307 з поглибленим вивченням природничих наук відбувся круглий стіл «Україна – НАТО. Формула безпеки». В заході взяли участь учні 9-х та 10-х класів спеціалізованої школи № 307 та школи І-ІІІ ступенів № 308. Юні дипломати продемонстрували високий рівень обізнаності з питання виникнення та розвиток Організації Північноатлантичного договору, співробітництва НАТО з Україною.

17 жовтня 2019 року в рамках національно-патріотичної декади "Шляхами Патріотів" учні 9-А,Б класів переглянули та обговорили фільм "Аеропорт". Велика дяка і низький уклін творцям фільму.
Все якось просто і по-людськи. Фільм не про бої і спецефекти, а про людей. Багато розмов. Про причини, про наслідки, про мотиви і про те, що треба якось жити і розуміти одне одного.

17 жовтня 2019 року в нашій школі відбулися загальношкільні батьківські збори, на яких були присутні (голови батьківських комітетів класів, представники батьківської громадськості, адміністрація школи,психолог).
Присутні мали можливість дізнатися з виступу психолога " Тиха трагедія, про яку ніхто не говорить" або " Чому сучасні діти не вміють учитися, не вміють чекати і важко переносять нудьгу".
Директор школи Джохадзе Наталія Миколаївна зупинилася на особливостях організації освітнього процесу.

18 жовтня відбулася зустріч учнів 8-Б класу з представником одного з найбільших приватних притулків для тварин "Сіріус". Гаслом зустрічі стали слова "Допоможемо разом!".
На сьогодні у притулку знаходиться близько 4 тисяч тварин. Їм потрібна їжа, тепло, лікування. Волонтери, меценати і просто небайдужі люди шукають можливості допомогти.
У рамках Дня доброти учні 8-Б класу зібрали корми для котів та собак. Під час зустрічі передали його мешканцям "Сіріуса". А також вирішили і надалі допомагати притулку. Адже зроблене добро завжди повертається!

17 жовтня у столичному Палаці спорту відбувся фінал соціального проекту «Відкривай Україну», спрямованого на успішну інтеграцію підлітків у суспільство. Подія мала назву «Ідентифікація 2.0» та її важливою частиною був концерт українських музикантів, які написали свої пісні на вірші вітчизняних поетів.
У цей вечір 26 команд школярів зі всієї країни презентували зі сцени свої стартапи, розроблені під час участі у проекті «Відкривай Україну».
Учні нашої школи також були запрошені на святковий концерт.
Illaria, NESPROSTA, ILCHY, ХАС, Лeв Шуров, Balaklava Blues та інші музиканти показали, як вони подарували нове життя текстам поетів у стилі рок, джаз, електроніка, інді-поп.
Ми всі – все українське суспільство - маємо шанс отримати моду на українську літературу, навчитися цінувати те, чого багато народів не мають в такій кількості – наших українських поетів та літераторів. Саме тому, команда організаторів проекту запросила всіх на накрутіший урок української літератури за всі часи!

Учениця 11-Б класу Іщенко Весна 22.10.2019 року взяла участь у відбірковому турі в рамках Районного Фестивалю «Україна від А до Я» та пройшла до фіналу.
У 2019 році Конкурс присвячений 70-річчю легендарного українського композитора, поета і виконавця Володимира Івасюка, тому Весна обрала пісню легендарного метра естради «Мальви» .
Вітаємо конкурсантку! Бажаємо перемоги!

23 жовтня у школі І-ІІІ ст. N 308 відбулася педрада. Тему заходу "Питання соціального захисту дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах" вибрано не випадково. Реалії сьогодення такі, що дітей, які потребують допомоги дуже багато.
Про специфіку роботи з дітьми та сім'ями і законодавчу базу розповіла представник Деснянського РУО Макаревич Наталія Володимирівна.
Інформацію щодо практичних навичок роботи із захисту дітей підготували представники Служби у справах дітей та сім'ї Деснянської РДА у місті Києві Вегера Сергій Миколайович та Северинчук Маргарита Анатоліївна.
Набуті знання знадобляться вчителям для роботи із проблемними сім'ями та допомоги дітям.

22 жовтня 2019р. відбувся відбірковий етап районного конкурсу патріотичної пісні «Україна від «А» до «Я» в рамках міського проекту «Нам Україна вище над усе», який був присвячений 70 річчю легендарного українського композитора, поета і виконавця Володимира Івасюка «Красна пісня на всі голоси».
Наша школа пройшла у фінал гала-концерту в номінаціях: старша вікова група.
24 жовтня 2019 року на базі школи №264 наша фіналістка Іщенко Весна ( учениця 11-Б класу, класний керівник Гайшук Людмила Вікторівна) взяла участь у конкурсі, посіла I місце.
Вітаємо з перемогою!!!Пишаємося тобою,наша красунечко!

В школі №308 відбулася осіння толока за участі працівників школи та учнів.
Зробімо світ кращим разом 

#ART_FEST
#ззсо_308
З метою підвищення загальнокультурного рівня, знайомства з красою різних видів мистецтв і тенденцій їх розвитку в нашій школі стартувала Декада просвітницьких та мистецьких заходів з 04.11.2019-15.11.2019
5-а клас побував в музеї авіації; дерево бажань ( інтегрований урок) 4-г клас; музей книги та друкарства ( 7-а,г класи).

Година пам'яті учнів школи №308 з нагоди 75-ї річниці вигнання нацистів з України та 76-ї річниці вигнання нацистів з Києва...
У цей  день ми згадуємо та вшановуємо тих, хто ціною життя відстоював перемогу над нацизмом...Пам'ятаємо

Перегляд документального фільму "Визволення" учнями 10-А

Усний журнал у 8-А класі: 75 років з нагоди вигнання нацистів з Украіни і 76 років з нагоди вигнання нацистів з Києва.

Круглий стіл: "75- річниця вигнання нацистів з України та 76-річниця вигнання нацистів з Києва" (10-В)

#ART_FEST
#ззсо_308
6-в, 6-б класи. Технологія виготовлення вишитих виробів.

Запашна, співуча, гнучка, милозвучна, сповнена музики і квіткових пахощів – скількома епітетами супроводяться визнання української мови... Той, хто зневажливо ставиться до рідної мови, не може й сам викликати поваги до себе (Олесь Гончар).
🍂🍁🍂🍁🍂🍁🍂🍁🍂🍁🍂🍁🍂
У рамках тижня української писемності, учні 10-Б класу інсценізували трагікомедію І. Карпенка-Карого "Мартин Боруля" з метою розвитку навичок порівняльного аналізу творів світової та української літератур у контексті загальнолюдських проблем.

https://www.facebook.com/school308/videos/738390936663875/

Усі бажаючі в нашій школі мали змогу сьогодні,08.11.2019, написати XIX Всеукраїнський диктант національної єдності.

#ART_FEST
#ззсо_308
З метою популяризації української мови, до Дня української мови та писемности, учні 10 класів взяли участь у конкурсі знавців української мови.
Приємно, пізнавально і святково пройшов конкурс. Велика подяка організаторам заходу Гайшук Л. В., учням 11-Б класу та почесному жюрі: Хірман О.М., Гуменюк С.М., Промкіній Н.А.

КІБЕРГІГІЄНА
Проблема захисту дітей у кіберпросторі в даний час набула особливої гостроти. Тому адміністрація школи № 306 на чолі з директором Коцюбою Тетяною Володимирівною ініціювала проведення зустрічі старшокласників із викладачем та курсантами Інституту спеціального зв’язку та захисту інформації Національного технічного університету України “Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського”, щоб підвищити обізнаність юнаків та дівчат про кіберзагрозу. На даний захід були запрошені і учні 308 школи.
12 листопада 2019 року відбулася зустріч, під час якої фахівцями інституту були окреслені та охарактеризовані наступні небезпеки в кіберпросторі:
- контентні (протизаконний, шкідливий та неетичний контент);
- комунікативні (кібербулінг, кібергрумінг);
- споживчі (кібершахрайство);
- електронні (викрадення інформації, шкідливе програмне забезпечення).
А в підсумку надані рекомендації щодо мінімізації відповідних ризиків.

Якщо хочеться незвичайних вражень, яскравих емоцій і нових цікавих фото(smiley) - завітайте до Музею фотоілюзій.
Саме так зробили учні 8-Б класу. На згадку отримали незвичайні фото та море позитиву, а також знання, що світ не завжди такий, який ми бачимо!

Для згуртування колективу та урізноманітнення освітнього життя учні 1-А класу школи №308 відвідали Київській обсерваторій та музей астрономії.

Учні 4-б,в класів відвідали Музей іграшки.

Завдання Тижня безпеки дорожнього руху – нагадати учням про необхідність спільних дій у сфері дорожньої безпеки. Усі заходи мали на меті привернути увагу суспільства до проблеми травматизму.
Для учнів 5-Б класу відбувся конкурс віршів, ребусів та загадок про дорожній рух.
Проведення Тижня показало, що учні в достатній мірі знають Правила дорожнього руху, володіють навичками поведінки на вулиці, дорозі, вміють знайти вихід з будь-якої ситуації, пов’язаної з дорожнім рухом. Тиждень поглибив знання учнів у відповідній сфері, сприяв розвитку практичних навичок, поглибленню знань Правил дорожнього руху.

Наші вчителі з предмету “Захист Вітчизни» Вовк Лідія Мілентіївна і Корган Олександр Миколайович отримали сертифікати про проходження тренінгу з базової реанімації та надання першої допомоги в рамках соціального проєкту Центру Спеціальної Підготовки та Національної гвардії України. Вітаємо їх!

#ЦіЗнанняРятуютьЖиття

Завершився просвітницький цикл Зоо-Урок. Учні 7 - Бкласу з цікавістю, глибокими знаннями і позитивними емоціями відповідали на всі запитання Квесту. Перемогла команда "Лемурчики". 5 занять практичного курсу відповідального ставлення до тварин дали дітям віру у те, що саме вони є господарями планети Земля і збереження всього живого - їх обов"язок.

З метою профорієниації учні 11-х класів на чолі з класним керівником 11-Б класу Гайшук Людмилою Вікторівною відвідали Київський університет культури.

З метою формування правової культури та правової свідомості сьогодні, 14.11.19р. в Управлінні освіти пройшов тренінг для батьків "Що таке моральне насилля та як не допустити його по відношенню до дитини".
Голова батьківської громади нашої школи також була присутня на цьому заході.

Знати історію свого народу, його традиції та свята повинен кожен українець.
Весело та з гумором знайомились учні 4-Г класу на чолі з класним керівником Панченко Тетяною Миколаївною з традиціями осінніх українських свят.
Маленькі актори емоційно та натхненно показали гостям сватання Морквинки, заспівали чудових українських пісень, а також частувались справжнім короваєм та дарами осені. Дякуємо за чудові емоції!

Завершальним акордом Тижня безпеки дорожнього руху став Єдиний національний урок "Безпечна країна". Та за ініціативи керівника гуртка "ЮІР " Піндюри Світлани Василівни дітки малювали малюнки на дану тематику.

В рамках проекту АРТ-FEST учні 4-Г підготували осінню виставку. На вулиці стало прохолодно, сонячні дні чергуються з хмарними і дощовими, за вітром летять жовті листочки, осипаються квіти. Осінь..... Це дуже гарна пора року. Вона одягла природу в жовтий, золотий, коричневий, багряний кольори.
Різнобарвною, різноликою, строкатою могли побачити Королеву Осінь усі, хто побував на виставці у 4-Г класі. Роботи, представлені учнями молодшої школи, були дуже різними – і за тематикою, і за матеріалом, з якого виконані, і за власне застосованими техніками. Але об’єднувало їх одне – бажання щось зробити, показати себе, проявити власну думку, творче мислення, індивідуальність.
Нікого не залишили байдужим різнокольорові екібани, чудові букети з елементами художнього оформлення, складні квітково-фруктові композиції, прикрашені дарами осені, пожовклим листям. Деякі роботи сповнені глибоким символічним змістом, інші – тонким гумором.

У школі №308 відбулася патріотична зустріч з учасником бойових дій Гамарніком Володимиром Олександровичем. Бесіда за круглим столом була щирою та емоційною. Учні 10-А мали нагоду поставити свої запитання, які їх хвилювали. У свою чергу Володимир - надав учням відверті відповіді, поділився теплими спогадами. Ніхто не залишився байдужим. Щирі слова подяки справжньому патріоту України за сильну волю, міцний характер! Саме такими ми бачимо наших учнів і саме про таку сильну, міцну і незалежну Україну ми мріємо. Майбутнє України творимо разом.

І етап змагань з вогневої підготовки.

Середня вікова група.

Місце проведення: школа І-ІІІ ступенів № 308

12.11 до 2-Г та 2-Д класів завітав Книжкобус

Учні 1-Г виявилися справжніми дослідниками. Дружньо досліджували органи чуття, виготовляли "Квітку органи чуття" ( групова робота)

Книжкобус. 1-Б клас

20.11.2019 учні 5-В класу відвідали виставу “Поліанна” (за мотивами роману-бестселлера американської письменниці Елеонор Портер) у Київському академічному театрі юного глядача на Липках.

20 листопада, традиційно до Дня української писемності та мови (9 листопада), у школі І-ІІІ ступенів №308 пройшов ІI тур ХX Міжнародного конкурсу знавців української мови ім. П. Яцика – відомого мецената, який свого часу і започаткував цей турнір мовознавців. Конкурс, який має на меті утвердження державного статусу української мови, піднесення її престижу серед молоді, виховання поваги до культури й традицій українського народу.

Участь брали учні 5-11-х класів шкіл Деснянського району. Діти показали свою самостійність, креативність мислення та здібності в зв’язному мовленні, поглянули на історію свого народу, збагнули роль рідної мови в утвердженні української державності. Загальна кількість учасників – понад 900 учнів.

Володіти українською мовою, знати її історію – це обов’язок кожного українця

2-й день змагань з вогневої підготовки на базі нашої школи.

Урок-пам'ять до Дня Гідності та Свободи.
Діти створили стіну слів "Що для мене гідність і свобода?"

21 листопада учні 7-Г класу відвідали надсучасніший музей
Становлення української нації. Це унікальний музей, бо в ньому діти
змогли познайомитися з реалістичними фігурами історичних діячів
України різних епох, які сприяли становленню української нації та
державності, починаючи з трипільської культури і закінчуючи
сьогоденням.

3-В Цікаві уроки від Книжкобусу. "Вчимось сортувати сміття"

2-Г Книжкобус

1-А на екскурсії в музеї популярної науки і техніки.

Голодомор 1932-1933 років – страшна трагедія в історії нашої держави, яка забрала життя мільйонів людей. Невідома навіть точна цифра. Щоб не повторилися такі події, ми повинні знати і пам’ятати про них.

Напередодні Всеукраїнської акції «Запали свічку пам’яті померлим від голоду», приуроченій 86-й річниці Голодомору 1932-1933 років в Україні, в школі №308 пройшло декілька заходів.

Урок-реквієм та виготовлення символічного колоска пам'яті.

Учні 5-В класу відвідали Національний музей "Меморіал жертв Голодомору", щоб вшанувати пам'ять мільйонів людей, які померли від штучно створеного голоду у 1932-1933р. "Ми пам'ятаємо! Ми сильні!"

Одним з найбільш фундаментальних рішень для кожної людини є вибір свого життєвого шляху – професії. Саме від цього вибору залежить усе подальше майбутнє, ось чому так важливо усвідомлювати свої бажання та вдосконалювати свої вміння вже зараз. Профорієнтація. КНТЕУ, учні 11-б класу

26 листопада пройшов на базі нашої школи II ( фінальний) етап змагань з вогневої підготовки ( для команд- переможців I етапу змагань)

2-Г клас проти насильства

Сьогодні учні початкової школи 3-А, Б, В, Г класів відвідали захопливу екскурсію до Музею Води.

Для знайомства з творчістю українських митців учні 8-Б класу відвідали 29 листопада у Муніципальній галереї мистецтв Деснянського району виставку робіт нашого земляка - художника Франчука В. "Розгойдані дзвони пам' яті" - твори Валерія Олександровича, об'єдані темою Голодомору.

З 25 по 29 листопада проходив тиждень математики, фізики та інформатики.
Цікавими були заходи: «Юні інформатики», «Найкращий знавець комп’ютера» ,«Конкурс малюнків», "Брейн-ринг", "Знавці інформатики".(Гура О.А.), урок-вікторина "Юний інформатик" (учитель Овчиннікова М.М.)
Учні 8-х класів стали учасниками вікторини "Знавці фізики" (вчитель Прокопець Т.Д.).
Для учнів 6-Б класу проведено урок- вікторину, учні 5-в класу брали участь у конкурсі усного рахунку (Пшенична О.Б.).
5-а,б класи взяли участь у змаганнях "Сірники - це іграшки?", учні 7-А класу підготували доповіді про відомих математиків (учитель Деревянко С.В.).
Кращі творчі роботи учнів 5-а,б,в класів (аплікації з геометричних фігур) були представлені на виставці.
Також упродовж тижня пройшли інші цікаві заходи: урок фізичних кросвордів серед 7-х класів (Рогальчук О.М.), урок-семінар з геометрії (учитель Галетій О.В.)

Говорити про ВІЛ і СНІД з дитиною просто необхідно. Переважна більшість школярів вже чули про цю проблему. Розмова про СНІД - це розмова про безпечну поведінку відносно ВІЛ, отже допоможе захистити дитину, коли вона виросте.
Учні 8-Б класу відвідали просвітницьку лекцію "СНІД: подумай про майбутнє - обери життя!", яка проводилась в Муніципальній галереї мистецтв Деснянського району до Міжнародного дня боротьби зі СНІДом.
Представники Університету здорової молоді доступною мовою, використовуючи відповідні відеоматеріали, в інтерактивному форматі розповіли про проблеми ВІЛ та СНІДу. Слухачі зробили втішний висновок:"Життя - найбільша цінність!"

Щорічно до Всеукраїнського тижня права у нашій школі проходить конкурс правознавства "Правовий олімп". Цього разу конкурс пройшов у 10-В класі, провів цей конкурс Юридичний факультет НАУ.

Екскурсії учнів початкової школи... 4-А: природничий музей, експериментаніум; 4-Г: планетарій; 4-В: шоколадна майстерня, прогулянка Андріївським узвозом.

Майстер-клас з гончарного мистецтва у 1-Г, 2-А, 3-Г, 4-Г класах

Нагородження переможців районних змагань з вогневої підготовки.
Дата проведення: 5 грудня 2019 року
Місце проведення: гімназія № 283 ІІ-ІІІ ступенів

Міські змагання з вогневої підготовки.

Під час спостереження уроку української мови (вчитель Гайшук Людмила Вікторівна), я була вражена не тільки організаторськими здібностями вчительки, але й її ерудицією та професіоналізмом. Цей урок був не просто вдалим, але й надзвичайно цікавим та захоплюючим.

Учні нашої школи під керівництвом вчителя трудового навчання Шевченко Алли Дмитрівни почали підготовку до новорічних та різдвяних свят. Виготовлення учнями 6-х класів новорічних іграшок.

У рамках підготовки до захисту роботи МАН, учениця 9-А класу Лисакова Ганна провела майстер-клас "Визначення якості питної води"

День Збройних Сил України.
Це свято відзначається щорічно 6 грудня — в день ухвалення в 1991 році закону України «Про Збройні Сили України».
Сьогодні у нашій школі проведені заходи, спрямовані на виховання глибоких патріотичних почуттів, формування активної громадянської позиції щодо єдиної цілісної держави та захисту її кордонів.
Виховний захід "Дякую, мій захиснику!"

7 грудня - День української хустки. Ми теж вирішили підтримати цю чудову українську традицію. Навіть, наші хлопці приєднались.

Профорієнтація у 10-11-х класах випускницями нашої школи №308

А учні нашої початкової школи вже пишуть листи Святому Миколаю.

Сьогодні учні 1-Г класу раділи зимі  та зустрічали сніг ❄️ творчо.

6 грудня-День Самоврядування !!!
Посади керівників структурних підрозділів Деснянської райдержадміністрації сьогодні обіймали лідери учнівського самоврядування районних закладів освіти. Так, за традицією у Деснянському районі відзначають День місцевого самоврядування.

«Декілька років поспіль напередодні Дня місцевого самоврядування до Деснянської райдержадміністрації приходять діти – лідери учнівського самоврядування закладів освіти Деснянського району. У структурних підрозділах вони проводять цілий день, беручи активну участь у роботі комунальних підприємств, управлінь та служб, обмінюючись думками.
Другий рік поспіль наша Кравченко Лєра і Хірська Даша беруть участь у цьому заході.

Заняття з елементами тренінгу "Шкідливі звички" 10-в клас. 

Заняття "Торгівля людьми" ( 11-Б). 

Відео лекторій "Молодіжні субкультури" ( 9-А) 

Психолог школи Деркач Ольга Львівна. 

Підведення підсумків шкільного етапу конкурсу "Мій родовід"

Учні 4-в класу подорожували космосом з багатоцифровими числами. (Духота В.В.)

Виставка творчих робіт учнів 5-10-х класів

Виставка учнівських робіт з образотворчого мистецтва.

Учні 2-г класу (Герасименко І.М.) пишуть листи Святому Миколаю. Діти обіцяють бути чемними та бажають миру Україні.

Ми продовжуємо подорожувати підводним царством. Учні 4-г класу (Панченко Т.М.), подорожуючи обчислювали математичні вирази та розв'язували задачі.

Сьогодні відбувся історичний захід у 5-В класі "Сльози Божої матері", приурочений Дню пам'яті жертв Голодомору. Скибун О.Г. і Севастьянова В.І. - сценаристи "від Бога". Учні та вчителі вшанували хвилиною мовчання пам'ять про тих, хто став жертвою Голодомору, документальний фільм, факти, твори, пісні, засвічення свічки...
Також дякуємо учням 9-А та 9-Б класів, які прониклися історією та показали дійство на високому рівні, всі присутні не могли стримати сліз... Дякуємо всім учасникам заходу.

Учні 8-Б класу відвідали інтерактивну виставку Ukraine WOW.
 Ukraine WOW — спроба наново відкрити свою країну, ще раз переконатися в тому, наскільки вона прекрасна. І нарешті усвідомити, що Україна може бути "вау" настільки, наскільки "вау" є ми самі.

1-А. Майстер-клас. Фабрика ялинкових прикрас.

У Деснянському районі визначили кращих баскетболістів у змаганнях 3х3.
З 2 до 11 грудня 2019 року в Деснянському районі проведено районний етап змагань з баскетболу 3х3 серед дівчат та юнаків за програмою Спартакіади учнівської молоді. Цього року до участі у змаганнях долучилось 11 дівочих команд та 24 команди юнаків закладів загальної середньої освіти.

Фінальні ігри пройшли в Школі №270
Відтак, серед команд дівчат срібні нагороди виборола команда школи №308.
Усі учасники змагань були нагороджені грамотами та медалями Управління у справах молоді та спорту Деснянської РДА, а призери змагань отримали кубки.
Деснянська райдержадміністрація вітає переможців змагань та бажаємо їм вдалих виступів на міському етапі.

Сьогодні, 13 грудня в нашій школі №308 відбувся День учнівського самоврядування. Учні побували у ролі вчителів, класних керівників та адміністрації школи. День був дуже цікавий та сповнений приємними враженнями!

Проект "Я люблю Київ".

Гей, на наших вечорницях
Хто сумний – розвеселиться!

З-поміж найбільших зимових свят чи не найвеселішими та найочікуванішими були українські вечорниці (день Андрія, 13 грудня), коли, за українським звичаєм, сільська молодь збиралася в одній хаті на так званих «великих» вечорницях, влаштовуючи там усілякі забави.

Де панує неповторний дух жартів та веселих пісень, де ллється повноводною рікою мелодійна українська пісня, де парубки силою міряються, а дівчата, наче квіточки, мліють від задоволення приготування вареничків та вишивання, там проходять зимовими вечорами веселі українські вечорниці.

Останні роки національний колорит все більше набуває популярності на святах.

І це безперечно. Уся Європа захоплюється нашими неповторними стравами, традиціями, красою природи і дівочої вроди.

З метою відтворення народного обряду було проведено 11-Б класом на чолі з класним керівником Гайшук Людмилою Вікторівною українські вечорниці.

Це було свято народної мудрості та української народної пісні, бо які ж вечорниці без неї – милої, веселої, дорогої нам з дитинства – української народної пісні.

Веселі конкурси, чарівне ворожіння, смачна калита - усе дарувало радість. Але особливо були до смаку гарячі варенички, смачні пиріжки, пахучі паляниці, які приготували учні разом із мамами та бабусями.

Учасники свята постарались на славу! Ніби розсунулись рамки часу, і присутні поринули у старі добрі часи, коли молодь збиралася напередодні Святого Андрія на веселі вечорниці...

Болить болем Україні Чорнобиль, хоч і минуло вже багато років. Сьогодні ми вшановуємо людей, які врятували Україну та весь світ у ті дні. Сьогодні ми згадуємо ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС. Доземно вклоняємось цим людям за те, що вони віддали своє життя аби Україна жила!

Свято Андрія – одне із свят, яке завжди відзначали наші батьки, діди, прадіди. Припадає воно на 13 грудня і вважається днем пам’яті одного із дванадцяти апостолів Христових – Андрія Первозванного.
Вечорниці на «Андрія» присвячені веселощам, іграм, обрядовим церемоніям і забавам. Невід’ємним компонентом цього свята є всіляке ворожіння, насамперед, ворожіння про шлюб.
Діти та вчителі нашої школи №308 також не залишились осторонь цього дійства. 13 грудня в нашому закладі було проведено ряд заходів. Одним з таких свят “Вечорниці на Андрія”, яке було організовано вчителями початкових класів (4-б класу Волинець Ольгою Миколаївною та 4-а класу Олійник Оксаною Юріївною). Заходи потішили чудовою організацією: піснями, віршами, театралізованими сценками. Цікаві найрізноманітніші гадання об’єднали усіх присутніх.

Київський міський конкурс есе з прав людини "Я маю право".
Невгад Настя (10- б клас), 1 місце в районній олімпіаді з правознавства.

До учнів початкової школи з привітаннями та подаруночками завітав Миколайчик.

Учні 4-а класу знайомилися з Лускунчиком та складали сенкан.

Наші зірочки✳️Учениця 9-А класу Гордєєва Анна 20 грудня в Будинку письменників була нагороджена дипломом за кращий поетичний твір в рамках проекту "Свято українських традицій".

27 грудня на базі нашої школи відбувся захід по підведенню підсумків районного конкурсу "Мій Родовід".

Згідно річного плану роботи на закінчення І семестру в школі 308 було проведено педраду "Інтеграція - шлях до цілісного сприйняття світу". Вчителі початкової школи на чолі із заступником директора школи Костенко О. В. Показали майстер-клас уроку "Атлантичний океан", де було інтегровано природознавство, математику, українську мову, трудове навчання та Я у світі. Педрада, проведена у формі подорожі, пройшла креативно, цікаво, змістовно, з дотриманням морського дрес-коду.

4 січня 2020 року у Центрі Патріотичного Виховання учнівській молоді на базі ЗСШ № 308 проходили контрольні заняття та привітання учнів середніх загальних шкіл № 276, №308 Деснянського району, членів гуртка "Влучний стрілець" "З Новим 2020 Роком!"
Під час заходу був проведений майстер-клас з елементами вогневої підготовки. Керівник гуртка "Влучний стрілець"

Корган О.М. та староста Гузій В.О. нагородили призерів та вручили їм посвідчення кадета.

09.01.20 було проведено засідання команди супроводу дитини з особливими потребами. Обговорили індивідуальну програму розвитку, поділились досвідом. Отримали поради та рекомендації від консультантів ІРЦ Деснянського району Бадіченко Н.М. та Денисенко Л.В.

14 січня учні 5-В класу відвідали Музей заводу Кока-Кола, де мали змогу відчути справжні емоції від всесвітньо відомого бренду.
Школярі із захопленням спостерігали за тим, як виробляються їх улюблені напої на одному з найбільших заводів Кока-Кола у Європі.

В нашій школі надзвичайно багато уваги приділяється розвитку творчих здібностей учнів. Як тільки дитина починає проявляти хист у якійсь сфері - вчитель намагається підтримати та розвивати його здібності.
Відтак сьогодні, 17 січня, відбувся виховний захід "Світле свято Водохреща". Показали це свято учні 5-х класів на чолі з незмінним керівником гуртка "Театральний" Світланою Василівною Піндюрою.
Учні привітали всіх з наступаючим святом, побажали нам по-новому поглянути на світ навколо нас, повірити в його чистоту і прийняти в серце його красу.

Упродовж багатьох століть Україна не мала власної державності та єдиної території. Але 22 січня 1919 року на площі біля святої Софії було проголошено акт злуки УНР та ЗУНР - День соборності України.
Здобутки попередніх поколінь продовжують учні 308 школи. До Дня соборності було проведено флешмоби, тематичні диспути та екскурсії, історичні занурення. Вони допомагають зберегти найсвятіше - пошану до старших поколінь, честь роду та прагнення боронити українську державу!

23.01.2020 року в школі І-ІІІ ступенів №308 Деснянського району міста Києва відбувся семінар-практикум на тему: "Організація і керівництво роботою з молодими вчителями" для Школи освітнього менеджменту (ІІ рік навчання). Метою зустрічі був обмін досвідом випускниці Школи освітнього менеджменту, а наразі заступника директора з навчальної роботи, Щавінської Вікторії Олександрівни, яка надала всю необхідну нормативно-правову базу, теоретичну та практичну інформацію, а також необхідний пакет документів для організації та керівництва роботою з молодими вчителями та класними керівниками. Вчителем початкових класів Герасименко Іриною Михайлівною було проведено рефлексію, завдяки якій всі трішки розслабилися, відпочили та дізналися, що приховує їх підсвідомість. Чудовим творчим продовженням семінару-практикуму став "Майстер клас: "Калейдоскоп порад" від вчителя української мови та літератури, секретаря школи молодих вчителів та голови наставників молодих вчителів Гончарук Олени Василівни. Під час майстер класу всі присутні написали на пелюстках свої поради та виготовили сонях-порад! На довершення, учасники даної зустрічі поміркували про своє майбутнє, а саме про майбутнє в професійній сфері і загадали бажання, а адміністрація школи підготувала смачні передбачення для всіх гостей!!!!!

Учні 7-Б класу відвідали Мистецьку галерею, де переглянули мінівиставу на тему "Куди прямуєш, о Русь свята?". Одним з акторів був сам директор Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника!!! А потом зустріч з автором коміксів діючої експозиції!

Сьогодні, 27.01.2020 року, в школі І-ІІІ ступенів №308 Деснянського району міста Києва, за ініціативи Управління освіти Деснянської районної в місті Києві державної адміністрації стартувала декада "Синергія в інклюзії!" Цей "День доброти" пройшов під гаслом "Поділись своєю добротою!!!" Протягом цього дня всі учні нашої школи виготовляли "долоньки побажань", складали "список добрих справ", вигадували добрі та позитивні гасла, створювали дерева з "добрих та ввічливих" долоньок. Дякуємо нашим батькам, які не залишилися осторонь та долучилися до цієї справи. Чимало долоньок з чудовими побажаннями були залишені ними на дошці "Поділись своєю добротою". У кінці дня кожен поверх нашої школи прикрасили багато яскравих сонечок із промінчиками з долоньок. І це лише початок!!!

28.01.2020 року в рамках проведення декади «Синергія в інклюзії» відбулось практичне знайомство з пісочною анімацією. Під керівництвом логопеда Богачук В.В. діти, батьки та вчителі пограли з піском. Педагоги та батьки отримали практичні рекомендації щодо розвитку дрібної моторики дітей. Податливість піску та його природна магія заворожують. Даний вид творчості, як засіб корекції психіки, дозволяє маленькому художнику подолати почуття страху, відійшовши від предметного уявлення, виразити в малюнку почуття і емоції, дає свободу, вселяє впевненість у своїх силах.

Сьогоднішній день (29.01.2020 р) пройшов під девізом "Безпечна школа". Учні 1-4 класів переглянули та обговорили ситуативні мультфільми про добро, чемність та взаємовідносини між однокласниками. Був проведений флеш-тренінг ,,Кожен з нас - унікальний та особливий". Кожен з нас має свою історію Життя та родзинку своєї душі. Тож плекаймо свою унікальність та бережімо своє життя. Не можна ніколи втрачати віру в себе!

НАША ГОРДІСТЬ!
14 лютого 2020 року в приміщенні Галереї Мистецтв Деснянського району відбулася урочиста церемонія нагородження переможців та лауреатів І (районного) туру Всеукраїнського конкурсу «Учитель року-2020».
На цьому заході чільне місце зайняли і наші вчителі! Щирі вітання Дзяд Наталії Миколаївні (номінація "Зарубіжна література") з почесним II місцем, Величко Світлані Петрівні (номінація "Хімія") та Герасименко Ірині Михайлівні (номінація "Вчитель початкових класів") з почесними ІІІ місцями!

19 лютого в дні вшанування пам'яті подвигу учасників Революції гідності, учні 10-В класу взяли участь у мітингу-реквієму з покладанням квітів до меморіальної дошки пам'яті героя АТО- випускника школи №306 Денисюка Дениса Сергійовича.

"Герої не вмирають!"
Вони ідуть на небо, щоб звідти боронити нашу рідну Україну!
Під таким гаслом 20.02.2020 пройшов виховний захід - година пам'яті у 8-Б класі.
Учні прийшли віддати шану загиблим на Алею Небесної Сотні. Вшанували наших Небесних Янголів хвилиною мовчання, запалили свічки пам' яті та поклали квіти до меморіалу.
Слава Україні! Героям Слава!

Сьогодні, 20 лютого Перший Національний телеканал гостинно відкрив двері учням 5-Б та 6-Б класів для ознайомлення з історією телебачення та принципами роботи телеканалу. Екскурсія знайомить дітей з експозицією музею, програмами телеканалів UA:Суспільне мовлення, виробничими підрозділами телецентру, закадровою кухнею, телевізійними професіями та цікавими людьми.
Учні залишились задоволені екскурсією, отримали позитивні емоції, багато корисної інформації та гарний настрій!

"Зима, що нас змінила!"
Під таким гаслом 20.02.2020 пройшов виховний захід - година пам'яті у 5-В класі.
Вшанували наших Небесних Янголів хвилиною мовчання.
Слава Україні! Героям Слава!

У рамках декади "Синергія в інклюзії" учні 8-Б провели диспут "Хто і як подолав відчай?" Під час заходу вони познайомились з біографіями людей, що зуміли перемогти відчай; розглянули фактори та способи подолання життєвих труднощів.

В рамках проведення декади "Синергія в інклюзії" в кожному класі було проведено майстер-клас "Емоційний тренажер". Учні вчилися краще розуміти емоції та настрій оточуючих. Школярі розширили знання про поняття "Усі ми - різні, усі ми - рівні".

Гарною традицією стала співпраця вчителів, батьків та дітей на уроках! В школі І-ІІІ ступенів №308 Деснянського району міста Києва 18.02.2020 року проходила  акція "Проведи один день з дитиною"в 5-6-х класах. Батьки із задоволенням долучаються до партнерства. А деякі батьки вирішили згадати свої шкільні роки та сіли за парти разом зі своїми дітками. Декому матеріал вдалося пригадати з легкістю, а дехто загадково посміхнувся... Життя в школі вирує, декада партнерства та комунікації продовжується!!!

Cпівпраця вчителів, батьків та дітей на уроках продовжується!  19.02.2020 року в нашій школі тривала  акція "Проведи один день з дитиною" в 3-4-х та 7-8-х класах. Батьки із задоволенням долучаються до партнерства! Вони були учасниками відкритого уроку хімії в 8-Б  класі, уважно слухали та читали на уроках в 3-х та 4-х класах, проводили розминки на фізичній культурі! 

24.02.20 в рамках декади "Синергія в інклюзії" під гаслом "Кожна дитина - діамант!" практичним психологом Деркач О.Л. була проведена групова консультація для вчителів і батьків на тему: "Синдром Аспергера. Основні симптоми". Присутні на консультації отримали важливу інформацію щодо особливостей розвитку, поведінки та соціальної взаємодії дітей з РАС; також були познайомлені з вправами і техніками "Соціально- емоційного конструктора" В.Князева.

В рамках декади відбулися профорієнтаційні зустрічи та екскурсії учнів школи №308. Учні старших класів зустрілися з представниками вищих навчальних закладів, але і малеча не пасла задніх. Учні 5-Б та 6-Б відвідали знімальні майданчики та музей на каналі УТ 1, де вони вже впевнено обрали свої майбутні професії: оператори, монтажери, сценаристи, ведучі, репортери, навіть, музичні аранжувальники та просто "Зірки України". Сподіваємося, що вони зробили свій вибір впевнено та виважено! Профорієнтаційна робота в школі триває!!!

З хмари сонечко прогляне,
Землю-матінку пригріє, –
Степ кругом зазеленіє.
(П. Капельгородський)
В школі №308 вже всі учні відчувають початок весни, незважаючи на сильний, інколи, морозний вітер, дощ та, навіть, мокрий сніг. Учні молодших класів на групах продовженого дня провели заняття під гаслом "Зустрічаймо весну". Втілювали та майстрували свої мрії про весну, яка ось-ось постукає та загляне у вікно!!!

25.02.2020 року на базі школи І-ІІІ ступенів №308 Деснянського району міста Києва традиційно відбулося підведення підсумків районного конкурсу "Мій родовід". В конкурсі брали участь біля 100 дітей з 23-х учбових закладів в номінаціях "Мій родовід", "Сімейні династії", "Традиції мого роду", "Герої моєї родини" та "Пісні мого роду". На цьому заході були присутні найкращі з найкращих, які презентували свої роботи. Творча зустріч була доповнена яскравими номерами учасників та гостей. Всі отримали духовне, естетичне та культурне задоволення. А саме головне, що на цьому заході були присутні як діти, так і їх батьки та дідусі з бабусями. Отже, ми йдемо вірним шляхом! Наше майбутнє в нашому корінні, в історії нашого роду. Тож тримаймося всі гуртом!!! Та співпрацюємо всі разом заради нашого спільного щасливого майбутнього та майбутнього дітей !!!

В рамках декади "Синергія в інклюзії" 26.02.2020 р. день пройшов під гаслом "Повір у довіру!" Була проведена година спілкування "День довіри". Всі учні мали змогу анонімно поділитись своїми тривогами та побажаннями, довірившись "Скриньці довіри". Всі дитячі думки будуть проаналізовані та враховані під час планування годин спілкування.

У рамках проведення Декади
«Синергія в інклюзії» С. В. Піндюрою 27.02.2020 р. була проведена година спілкування
« День толерантності» під гаслом
« Робіть так, щоб оточуючим було добре» з учнями 7-Б та 10- Б класів. Під час заходу учні переконалися, що знання правил етикету полегшують життя людини. Своїми відповідями учасники диспуту прикрашали Дерево ввічливості та толерантності, зробивши при цьому висновок, що тільки від людей залежить наскільки дерево може бути гіллястим та пишним.

26.02 у рамках професійної та профорієтаційної підготовки учнів нашої школи у 10-В класі
була проведена пізнавально- інтелектуальна з елементами гри зустріч з викладачем Київського інституту інтелектуальної власності та права.

26.02.2020 року в нашій школі день пройшов під гаслом "Спорт - запорука здоров'я". В рамках декади партнерства батьки учнів відвідали заняття спортивних секцій та гуртків, де з захватом спостерігали, як саме проводяться заняття і наскільки активними є їх дітки! Сподіваємося, що все більше і більше учнів будуть долучатися до спортивних секцій та гуртків нашої школи!!!

Сьогодні 27.02.2020 року люб'язно приймала гостей школа І-ІІІ ступенів №308 Деснянського району міста Києва на районному заході "Соціокультурна компетенція у вивченні іноземних мов. Уявний гастрономічний тур"! На святі була присутня методист Управління освіти Деснянської районної в місті Києві державної адміністрації з іноземних мов Поліщук Оксана Валеріївна. В данному заході були поєднані декілька аспектів роботи нашої школи: Тиждень іноземних мов, Декада партнерства "Творимо майбутнє разом" та міжнародне співробітництво!!! Глядачі дійства побували в таких країнах Європи як Великобританія, Німеччина, Польща та Україна. Адже в школі вивчаються 3 іноземні мови: англійська (основна іноземна мова) та німецька й польська (друга іноземна мова на вибір з 5 класу). Учні різними мовами представили традиції, культуру, географічні особливості та традиційну кухню цих країн. Чувши виступи учасників дійства українською, англійською, німецькою та польською мовами глядачі були вражені!!! Звичайно, що концерт був також з конкурсами, в уявному порівнянні-змаганні між різними країнами. Задоволення отримали всі: і учасники, і гості. Адже, після виступу всі присутні пригощалися народними стравами Великобританії, Німеччини, Польщі та України!!! Смачно!!!!!

Сьогодні учні 6-Б та 6-В класу приймали участь у вікторині "Co wiemy o Polsce" ("Що знаємо про Польщу?").
Учні використовували знання не тільки з іноземної мови, а також з історії, географії, літератури тощо. Сподіваюся, що нові факти, про які учні дізналися, змотивують їх до подальшої роботи над вивченням мови, історії, культури Республіки Польща.

XI ВСЕУКРАЇНСЬКА УКРАЇНОЗНАВЧА ГРА «СОНЯШНИК» ВІДБУЛАСЯ 03.03.2020.
Учні нашої школи
сьогодні 11-й раз
стали учасниками «Соняшника».

З 02.03 -06.03.2020р. в нашій школі відбулося проведення шкільного етапу змагань на Кубок Киівського міського голови з шахів «Кришталева тура». Усі учасники змагань продемонстрували аналітичне мислення, увагу, волю до перемоги.

З 02.03 -06.03.2020р. в нашій школі відбулося проведення шкільного етапу змагань на Кубок Киівського міського голови з шахів «Кришталева тура». Усі учасники змагань продемонстрували аналітичне мислення, увагу, волю до перемоги.

05 березня у нашій школі пройшли змагання зі стрільби з пневматичної гвинтівки на першість школи з нагоди святкування Міжнародного жіночого дня.

Учнівське самоврядування школи  №308 взяло участь у "челендж - #вчимосяВдома308"! 

Усі учні школи  плідно працюють на дистанційному  навчанні ,  ми прагнемо стати краще!  Тож   будемо публікувати наші фото з дистанційного  навчання,  карантин не заважатиме нам вчитися. 

Наш девіз: 

"Ми найкращі  і ми круті,  бо гарно вчитися вміємо ми! "

 

#ВчимосяВдома308

#школа308 #ДистанційнеНавчання

Посилання до відео тут: 

https://drive.google.com/file/d/1XWGXbXmWtIA8rGCmOo5q4JiHMmbD0Oqb/view?usp=sharing

06 квітня учні 6 класів приймали участь у міжнародній онлайн-конференції. Методист з Кракова проводила майстер-клас виготовлення великодніх прикрас. Неймовірна атмосфера, коли кожен у себе вдома, але й разом робили щось спільно.
На конференції було близько 40 учнів.

Щирі вітання та побажання з прийдешніми Великодніми святами від школи №308.

Відео тут:  https://drive.google.com/file/d/1mkH1_WH0gUzK-XY5T4dbZH8DVlcUo6P9/view?usp=sharing

Гарних Великодніх свят вам, друзі! Гарного настрою! Родинного тепла! Залишайтесь вдома!!!

 

Відео тут:

https://drive.google.com/file/d/1D3hiQ1L1vWOd2Pyhh-z5z0bV4ipVapvm/view?usp=sharing

 

 

Вітаємо вас усіх з передсвятом! Нехай в душах ваших завжди буде тепло і затишно, не дивлячись ні на що!
Ми, школа №308, додали трішки чарівності в наші карантинні будні .
Хвилинка магії від родини Удовенка Матвія ВСЕ БУДЕ ДОБРЕ!!!
#сидивдома #життянакарантині 

Фото і відео тут:

https://drive.google.com/drive/folders/1G41kdDU9ijM9qOcLNFSO7NGb0XmEGhPE?usp=sharing

З Великоднем!
Наша шкільна родина
Щиро вітає усіх з Великоднем!
Терпіння, спокою і мудрості!
Миру і злагоди у наших домівках, і у нашій державі!
Христос Воскрес!

Як свідчить статистика, найчастіше жертвами нещасних випадків, аварій, стихійних лих стають діти. Як правило, вони не знають елементарних правил поведінки або просто бездумно поводять себе на вулиці, на воді, у лісі, на дорозі, у побуті тощо. Нерідко біда приходить і тоді, коли батьки залишають дітей без нагляду, не контролюють їхні розваги та не роз’яснюють про небезпеку тих чи інших дій. Разом із тим, діти і самі створюють небезпечні ситуації. Щоб протистояти такому явищу в суспільстві, треба озброїти підростаюче покоління певним багажем знань, забезпечити сприятливі та безпечні умови для життя, навчання, дозвілля.
Одним зі способів такого забезпечення є щорічне проведення у квітні-травні та жовтні-листопаді Тижня знань з основ безпеки життєдіяльності в загальноосвітніх закладах. Основна мета цього заходу – допомогти сформувати в дітей свідоме ставлення до свого життя і здоров'я, оволодіти основами здорового способу життя, життєвими навичками безпечної для життя і здоров'я поведінки у повсякденному житті та при виникненні надзвичайних ситуацій.

Відео тут:  https://drive.google.com/file/d/1GEVnRHq5GWT2_I0EnvsKhIo36k8ddBKo/view?usp=sharing

#деньЗемлі
22 квітня - Всесвітній день Землі  В цей день кожен житель планети може внести свій маленький вклад у справу захисту та відновлення довкілля 
Здобувачі освіти 5-Б класу розуміють, що маленька дрібничка у вигляді хорошої справи допомагає нам рятувати природу Землі, зберегти добротут нашого великого спільного Дому

Відео тут: https://drive.google.com/open?id=17tzMfMOL8bS5g2IO-eRlg-bxf3o6Udza

В рамках Тижня безпеки життєдіяльності наймолодші школярі повторюють правила пожежної безпеки

22 квітня 2020 року в школі I-III ступенів №308 відбулась педрада "Організація освітнього процесу під час карантину. Бути командою на відстані!", використовуючи платформу Webex.

Близько 40 колег мали можливість побачити один одного, обговорити нагальні проблеми, що виникають у процесі роботи в режимі дистанційного доступу, поділитися досвідом та вирішити поточні питання. А головне - залишатися командою на відстані!

ОН - ЛАЙН НАРАДА
21 квітня 2020 року в школі № 308 було проведено он-лайн нараду заступників.
Заступники на чолі з директором закладу освіти Джохадзе Наталією Миколаївною долучилися до розгляду важливих питань.
А саме, під час обговорення Закону України «Про повну загальну середню освіту» (Лист МОН № 1/9-201 від 08 квітня 2020 року) окремо було піднято питання майбутньої трансформації навчального закладу.
Заступники директора з навчальної роботи Костенко Олена Володимирівна та Щавінська Вікторія Олександрівна нагадали про обсяг дистанційних домашніх завдань відповідно до санітарно-гігієнічних норм та наголосили на виконанні освітніх програм і навчальних планів під час організації дистанційного навчання.
Заступник директора з виховної роботи Павлушенко Тетяна Адольфівна запропонувала і надалі робити фотозвіти проведених он-лайн уроків і виховних заходів для розміщення їх на сайті школи та інших інтернет- ресурсах.
Окремим питанням стало обговорення заходів в рамках проведення Місячника «Знай та виконуй правила дорожнього руху!» і Тижня з основ безпеки життєдіяльності.

#дистанцiйне_навчання
Правила дорожнього руху  потрiбно пам'ятати ☝️i пiд час карантину🚧
Керiвник гуртка ЮIP Піндюра Світлана Василівна та гуртківці учні 5-Б класу нагадують правила дорожнього руху 🚲🚙🚗🚚🚒🚑🚓🚕

https://www.facebook.com/school308/videos/22738279849

7718/

22 квітня - День Землі
Учні 5-х класів та члени гуртка
"Юний еколог" взяли активну участь у підготовці проектів на тему "Збережемо красу Землі для наступних поколінь". Учні підготували плакати, малюнки, твори (лист- повідомлення від Землі).

Частинка онлайн уроку в zoom з учнями 5 б класу школи №308 на тему "Save the Earth ". А також учні підготували проекти та листи - звернення від Планети Земля до Людства

У рамках Тижня з основ БЖД учні 8-Б класу школи І-ІІІ ступенів № 308 створили творчий проект "Я в безпеці!"

Відео тут: 

https://drive.google.com/file/d/1Rqy6TgVac4LWdBUdyKyCy3M9faKSlRtK/view?usp=sharing

❗❗#Марафон_до_Чорнобильської_
трагедії_☢️
#Живемо_і _пам‘ятаємо: Цінуємо_і_шануємо!#
учениця 10-Б класу Дубик Владислава https://www.facebook.com/groups/593600051367351/permalink/613731209354235/

26 квітня 1986 року сталася подія, яка розділила історію України (і світу також) на "до" та "після". Аварія на ЧАЕС...

Учні 8Б класу школи І-ІІІ ст. № 308 створили імпровізовану хмару слів "Що для мене Чорнобиль?" 

https://m.facebook.com/groups/593600051367351?view=permalink&id=614351492625540

#Зарубіжна_ література 📚
Японська поезія Хайку ( хоку)🎎
Мацуо Басьо👩‍🏫
Виконують учні 6 класів https://www.facebook.com/school308/videos/176270056861247/

28_квітня_Всесвітній_день_охорони _праці
#зупинимо_пандемію:
безпека_і_здоров'я_на_роботі_можуть_врятувати_життя

https://m.facebook.com/groups/593600051367351?view=permalink&id=615235552537134

#зарубіжна_література
❤️#Марина_Цвєтаєва❤️
# книжки_в_обкладинках_червоних
#учні_5_класів_Дзяд_Наталія_Миколаївна

https://www.facebook.com/groups/593600051367351/permalink/615509272509762/

#хореографія_гурткова_робота
Карпенко_Яна_Сергіївна
класичний_ танець_port_de_bras
❤️💃💃💃💃💃💃💃💃💃💃💃❤️

https://www.facebook.com/groups/593600051367351/permalink/619355958791760/

# Т.Г.Шевченко❤️
на_панщині_пшеницю_жала_громадянська_лірика
9_клас_Гончарук_Олена_Василівна
українська_література❤️

https://www.facebook.com/groups/593600051367351/permalink/619081762152513/

Dzień Polonii oraz Polskiej Flagi 🇵🇱🇵🇱🇵🇱
Міжнародний_конкурс_аплікації_малюнки
#все_буде_добре❤️

https://www.facebook.com/groups/593600051367351/permalink/619855688741787/

«Ми пам‘ятаємо-Перемагаємо! 1939-1945р.р.» Учні 10-В кл. члени гуртка «Театральний» долучилися до відзначення Дня пам‘яті та примирення й 75-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

https://www.facebook.com/school308/videos/291986701806842/

1939-1945
Ніколи знову!
Червоний мак- символ Другої світової війни, який символізує кров пролиту в битвах.В пам'ять про загиблих у цій кривавій війні учні 5-х класів СШ №308 підготувати флешмоб в пам'ять про загиблих у кривавій війні.

https://www.facebook.com/school308/videos/268181067550882/

1939-1945
Пам'ятаємо! Перемагаємо!
Учні 5-В класу на чолі з класним керівником Скибун Оленою Григорівною СШ №308 у День пам'яті та примирення поетичними рядками вшанували пам'ять всіх загиблих воїнів і висловили подяку за мирне небо над головою.

https://www.facebook.com/school308/videos/1425217267666663/

1939-1945
#Ніколи _знову!
Червоний мак- символ Другої світової війни, який символізує кров пролиту в битвах.В пам'ять про загиблих у цій кривавій війні учні школи №308 підготували флешмоб в пам'ять про загиблих у кривавій війні.

https://www.facebook.com/groups/593600051367351/permalink/620629805331042/

#вчителі школи #308 долучилися до флешмобу "Маки пам'яті".
Вічна_пам'ять_героям❤️❤️

https://www.facebook.com/groups/593600051367351/permalink/621341718593184/

#1В Удовенко_ Матвій💖
Майстер_ клас_ з_ виготовлення _маку

https://www.facebook.com/groups/593600051367351/permalink/621257228601633/

#учні_6_Б_класу
#Класний_керівник_Севастьянова_Валентина
#ніколи_знову
#ми_за_мир

https://www.facebook.com/groups/593600051367351/permalink/621830731877616/

#день_Матері
# 8-А клас
#Калюжна_Ярослава_Дешко_Діана_Лукашенко
Владислав💖
Класний_керіаник_Філюк_Надія_Пилипівна

https://www.facebook.com/groups/593600051367351/permalink/621838221876867/

#День_матері🌹
МОЯ МАТУСЯ – НАЙКРАЩА❤️
Класний_керівник_Гуменюк_Світлана_Миколаївна💖

https://www.facebook.com/groups/593600051367351/permalink/621903485203674/

Материнство — це щастя і благословення, яке Бог дає людям. А ще велика відповідальність і важка праця! Всім матерям вільної і незалежної України бажаємо, щоб вас любили і цінували ваші діти — найкращі на світі, добрі, розумні та успішні! Нехай не заростає стежка до батьківського порогу, хай діти приїжджають на свята і дарують вам свої усмішки, теплі і ласкаві слова та свою віддану і негасиму любов! Будьте щасливими і здоровими на радість своїм рідним! Хай буде мир і щастя на нашій рідній землі!
#День матері🌷♥️
#6-А_клас_Васькович Діана_Замостяний Дмитро_Степанченко Артем_Васюра Діана

https://www.facebook.com/school308/videos/289634162050148/

До 76-річниці Депортації кримських татар здобувачі освіти підготували відеозгадку про події історії та вшанували пам'ять жертв геноциду 

https://www.facebook.com/groups/593600051367351/permalink/628172037910152/?sfnsn=mo&d=n&vh=i

https://www.facebook.com/groups/593600051367351/permalink/628288107898545/

В Україні 22 червня - День скорботи і вшанування пам'яті жертв війни. Цього дня 1941 року попри таємну угоду про ненапад (пакт Молотова-Ріббентропа 1939 року) та тісну військово-економічну співпрацю із СРСР нацистська Німеччина атакувала радянські частини по всій лінії кордону від Балтійського до Чорного моря.

bottom of page